Aizvadītajā svētdienā Aizkraukles sporta hallē risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF), Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā Latvijas kausa izcīņa veterānu komandām, kurā 12 dalībnieču konkurencē triumfēja "Jūrmala", atstājot aiz sevis "DSV Latvia" un FK 02 vienības.

Kā vēstīts, visas kausa izcīņas dalībnieces bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā, un pēc viena apļa turnīra, tiekoties katrai ar katru, trīs labākās, ņemot līdzi rezultātus ar savas grupas vienībām, turpināja spēkošanos par medaļām, kamēr atlikušās sešas vienības noskaidroja vietu sadalījumu no septītās līdz 12. pozīcijai.

A grupā vislabāk sevi apliecināja divas no nākamajām medaļniecēm - "DSV Latvia" (11) un FK 02 (10) -, turklāt pirmā kā vienīgā no visām dalībniecēm sacensību sākotnējā stadijā ne reizi neielaida bumbu savos vārtos (vārtu starpība 6:0). Tāpat ceļazīmi uz spēcīgāko grupu nākamajā etapā nopelnīja "FREE", kas vien par punkta tiesu apsteidza ceturtās vietas īpašnieci Ludzas "Latgols" (7).

Tikmēr B apakšgrupā spēkošanās aizritēja vēl saspringtāk, par ko liecina fakts, ka visas sešas dalībnieces kopvērtējumā izkārtojās vien četru punktu intervālā. Nedaudz priekšgalā konkurentēm finišēja nākamā čempione "Jūrmala" (9) un vietējā SAMGUS (8), kamēr nākamās trīs vienības ("Sigulda", ASK "Kadaga" un FK "Viesulis") savāca katra pa sešiem punktiem. Izvērtējot šo komandu savstarpējos rezultātus, priekšrocību cīņā par trešo vietu ieguva ASK "Kadaga" futbolisti, kuri spēja uzveikt abus tiešos konkurentus – 2:1 pret "Siguldu" un 3:0 pret "Viesuli".

Izšķirošajā sacensību stadijā, kur C apakšgrupā tika noskaidrots medaļu liktenis un vietu sadalījums no pirmās līdz sestajai, vislabāk sevi apliecināja "Jūrmala", savācot kopumā 11 punktus un kļūstot par kausa ieguvēju. Par punktu atpalika sudraba medaļniece "DSV Latvia" (10), bet godpilnajā trešajā vietā ierindojās FK 02 (9).

Visu pirmo triju vietu ieguvēji svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika sumināti ar kausiem un medaļām, bet labākās desmit no 12 vienībām nopelnīja tiesības piedalīties Latvijas veterānu čempionāta pirmajā sabraukumā, kas Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē notiks 10. decembrī. Ar atsevišķām dāvanām organizatori sveica labāko komandu menedžerus - Vladimiru Timošeku ("Jūrmala"), Artjomu Ignatjevu ("DSV Latvia") un Arno Tatevosjanu (FK 02) -, savukārt īpašu pateicību turnīra rīkotāji velta Aizkraukles Sporta centra vadītājam Valdim Padomam.

Tādējādi 10. decembra pirmā posma sacensībās komandas būs sadalītas atbilstoši kausa izcīņas rezultātiem – A grupā laika periodā no plkst. 15:00 līdz plkst. 20:00 startēs "Jūrmala", SAMGUS, ASK "Kadaga", "Sigulda" un "Ķekavas novads", savukārt B apakšgrupā (plkst. 10:00 līdz plkst. 15:00) spēkosies "DSV Latvia", FK 02, FREE, Ludzas "Latgols" un FK "Viesulis". Divu vājāko vienību vietā atbilstoši pirmā posma rezultātiem otrajā sabraukumā 7. janvārī piedalīsies attiecīgi Olaines veterānu klubs un "Sportima".

Visi Latvijas čempionāta sabraukumi notiks Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē, čempionāta laureātu sveikšana plānota 24. martā. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija