Nedēļas nogalē noslēgusies "Altero.lv LIIGA" turnīra sezona, bet "Dali Dali" 3. līgas čempionātā noskaidrojušies komandu pāri, kas sadalīs sacensību godalgas.

"ALTERO.LV LIIGA":

Iepriekš čempionāta pirmajā posmā komandas savas zonas ietvaros aizvadīja divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satikās A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidoja B grupu, kurā cīnījās par palikšanu līgā. A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelna tiesības 2024. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo trīs vietu ieguvēji 2024. gadā pārcelsies uz "Dali Dali" 3. līgu.

Pirmo vietu turnīrā jau iepriekš bija nodrošinājusi Mārupes SC komanda, kas sezonu noslēdza ar aizraujošu 3:3 neizšķirtu izbraukumā pret FK "Kalupe". Arī Latgales pārstāvji iepriekš bija jau nopelnījuši vietu labāko divniekā, tomēr reglamenta pārkāpuma dēļ komandai tika pie šķirti vairāki tehniskie zaudējumi, kas to ierindoja A grupas pēdējā, astotajā, vietā.

Tas pirms noslēdzošās kārtas uzreiz vairākām komandām deva cerības uz otrās vietas izcīnīšanu, un šo iespēju izmantoja "Ogra United", savā laukumā ar 2:1 pārspējot FS "Jelgava-2". Par diviem punktiem atpalika Augšdaugavas NSS, kas kompensācijas laika ceturtajā minūtē izrāva 1:1 neizšķirtu pret ceturtajā vietā finišējušās FK PPK/"Betsafe" vienības.

Augšdaugavas NSS pretiniece pārspēlēs vēl nav zināma. Atlikušajās divās "Optibet" Nākotnes līgas kārtās no 12. vietas ieņemšanas centīsies izvairīties FK "Smiltene"/BJSS un AFA "Olaine".

B grupā pēdējās divas vietas jau pirms kāda laika turnīra tabulā bija ierakstītas FK "Limbaži" un FK "Liepāja-2" komandām, bet trešās turnīru atstājošās komandas liktenis izšķīrās pēdējā kārtā. Šīs neklātienes cīņas noslēgumā ar neveiksmi jāsamierinās FK "Staiceles Bebri", kas sliktāku savstarpējo rezultātu dēļ piekāpās FK "Ķekava"/"Auda" vienībai un par punktu atpalika no FC "Gauja". Staiceles futbolisti noslēdzošajā kārtā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un savā laukumā ar 2:3 zaudēja FK "Aliance", bet FC "Gauja" un Ķekavas pārstāvji svinēja uzvaras – pirmie uzvarēja Liepājā ar rezultātu 4:2, bet otrie sarūpēja sezonas graujošāko uzvaru savā laukumā pār limbažniekiem (17:0).

Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju ar 21 precīzu sitienu kļuva Kristiāns Korsaks no Mārupes SC, bet 14 reizes izcēlās Rihards Vītols no FC "Gauja".

"DALI DALI" 3. LĪGA:

Skaitliski bagātīgākajā Latvijas klubu futbola līgā iepriekš komandas sacentās savu reģionu ietvaros, bet sezonas kulminācijā labākās no tām satiekas finālturnīrā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji noteikti divu spēļu summā, bet čempionāts noslēgsies ar finālu un spēli par 3./4. vietu. Pirmo trīs vietu ieguvēji nopelna tiesības 2024. gadā sacensties "Altero.lv LIIGA" čempionātā.

Ļoti pārliecinoši finālu sasniedza Ziemeļu zonas čempione SK "Super Nova-2", kas šo turnīra posmu pēc veiksmīgas izlozes sasniedza automātiski – 8:0 savā laukumā un 4:1 izbraukumā pret Centra zonas pārstāvi FK "Union". Daniels Radzenieks šajās spēlēs guva piecus vārtus.

Tāpat finālu sasniedza JFC "Jelgava", kas pusfinālā tikās ar otru Rietumu zonas pārstāvi Grobiņas SC-2/"Dienvidkurzeme". Grobiņā viesi trīs reizes izvirzījās vadībā un tika pie panākuma ar 3:2, divus vārtus gūstot Vitālijam Abramovam, bet Jelgavā tika fiksēts neizšķirts 0:0.

Spēles par medaļām paredzētas 4. novembrī FK "Jelgava" sporta bāzes mākslīgā seguma laukumā – plkst. 13:00 spēle par 3./4. vietu starp FK "Union" un Grobiņas SC-2/"Dienvidkurzeme", un plkst. 18:00 fināls starp SK "Super Nova-2" un JFC "Jelgava".