Saule, lietus, vējš un futbols - tā varētu īsi raksturot 7. oktobrī Salacgrīvā notikušo un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīto G. Ulmaņa un G. Smirnova kausa izcīņu futbolā veterāniem.

Jau otro gadu turnīra dalībniekus vairs neuzrunā G. Smirnova balss, kurš kopā ar LFF veltīja šo kausa izcīņu ne tikai savam komandas biedram G. Ulmanim, bet arī visiem bijušajiem "Daugavas" meistarkomandas spēlētājiem, pievēršot futbola klubu uzmanību veterānu kustībai, iespējamai palīdzībai viņiem.

Astoņpadsmitās kausa izcīņas dalībniekus šoreiz sagaidīja stipra vēja brāzmas, reizēm lietus šaltis un saules staru mierinājums, bet aiz kāpām bangoja jūra. Laika prognozes vienu otru komandu noteikti šoreiz atturēja no dalības turnīrā.

Pēc nelielas A. Ragaiņa uzrunas un klusuma brīža pirmajā spēlē "Daugava" pārbaudīja mājinieku komandas spēku, un uzvara ar 3:1. Ļoti saistošā spēlē "Daugava" ar 1:0 uzvarēja "Līvānus". "Daugavas" spēlētāji bija jau apraduši ar spēles apstākļiem un mitro laukumu, tāpēc spēja ātri gūt vārtus spēles sākumā, kas arī bija vienīgie, lai gan Līvānu komandai bija labas iespējas rezultātu labot. To tā pierādīja spēlē pret Salacgrīvas komandu, uzvarot ar rezultātu 5:0.

"Daugavas" komanda atkārtoja pagājušā gada panākumu un saņēma pelnītus aplausus no bijušajiem "Daugavas" spēlētājiem, kuri bija atbraukuši atbalstīt savu tagadējo komandu un godināt divus izcilus spēlētājus - G. Smirnovu un G. Ulmani.

Komandu vērtīgākie spēlētāji bija Aleksandrs Smirjagins ("Daugava"), Andrejs Trups (FK "Līvāni") un Ojārs Strazds (FK "Salacgrīva"). LFF pārstāve turnīrā bija futbola sociālās atbildības speciāliste Alise Pētersone, bet spēles tiesāja Jurijs Popovičenko.

Informāciju sagatavoja:
Turnīra organizators Aigars Ragainis