Pirmās divas vietas "Altero.lv LIIGA" turnīrā nodrošinājušas FK "Kalupe" un Mārupes SC komandas, tādējādi izcīnot tiesības nākamajā sezonā pakāpties uz "Optibet" Nākotnes līgas čempionātu.

Čempionāta otrā posma spēcīgākajā jeb A grupā abām komandām vēl jāaizvada attiecīgi divas un trīs spēles, tomēr no labāko divnieka tās neviena konkurente vairs nevar izstumt. FK "Kalupe" futbolisti, kuri nedēļas nogalē pārtrauca uzvaru sēriju un ar 0:4 viesos piekāpās FK PPK/"Betsafe", ir aizvadījuši par vienu spēli vairāk un apsteidz mārupiešus par trim punktiem. Abas komandas atlikušajās kārtās sadalīs čempionu titulu, turklāt čempionāta noslēgumā 28. oktobrī tās Daugavpilī gaida savstarpējā spēkošanās.

Mārupes SC vietu labāko divniekā garantēja svētdien pēc 1:0 uzvaras izbraukumā pār Augšdaugavas NSS. Tuvākie sekotāji "Ogre United", kuriem atlikušas vēl divas spēles, atpaliek par astoņiem punktiem, bet Augšdaugavas NSS komanda, kurai priekšā vēl trīs mači, atpaliek par desmit punktiem.

Čempionāta pirmajā posmā komandas savas zonas ietvaros aizvadīja divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiekas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veido B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu līgā.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo trīs vietu ieguvēji 2024. gadā pārcelsies uz "Dali Dali" 3. līgu.

Cīņā par izdzīvošanu B grupā svētdien nenotika svarīga spēle Staicelē starp FK "Staiceles Bebri" un FK "Liepāja-2". Liepājniekiem paredzama tehniskā zaudējuma saņemšana, kas nozīmēs, ka viņi kā pirmie šķirsies no izredzēm saglabāt vietu līgā. Smagā situācijā ir arī FK "Limbaži" komanda, kurai atlikušajās trīs spēlēs vietas saglabāšanai būs nepieciešami maksimāli iespējamie deviņi punkti.