Aizvadītajā nedēļā – 28. un 29. septembrī – norisinājās divi nozīmīgi Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēti un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīti pasākumi – Rīgas skolu futbola festivāls un "Grassroots Leader" apmācību kursi.

Pirmajā no šīm dienām ar 14 Rīgas skolu sporta skolotāju, topošo treneru, futbola organizatoru, futbola klubu bērnu vecāku un jauniešu no 16 gadu vecuma līdzdalību LFF konferenču telpās tika aizvadīti "Grassroots Leader" kursi, savukārt 29. septembrī "Playoff Arena" risinājās Rīgas skolu futbola festivāls, pulcējot 200 bērnu no 11 dažādām galvaspilsētas izglītības iestādēm un Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra.

Kursu ietvaros LFF speciālistu Alises Pētersones, Norberga Spriņģa un Mārtiņa Pivaroviča vadībā dalībnieki apguva teorētiskās zināšanas, savukārt nākamajā dienā prakses vadītāju Jevgeņijas Obodņikovas un Eduarda Boriseviča pārraudzībā attīstīja savas iemaņas praktiskajā pasākumu organizēšanas nodarbībā Rīgas skolu futbola festivāla ietvaros.

Visi kursu apmeklētāji ieguva Latvijas Treneru tālākizglītības centra (LTTC) un UEFA "Grassroots Leader" sertifikātus, savukārt festivāla dalībnieki saņēma dažāda veida piemiņas balvas no LFF, RFF, "Playoff Arena" un pasākuma atbalstītāju ("Atrakcijas no Holandes", "Sportland", "Stelpes", "Eskimos") sarūpētās veltes. Atsevišķas vērtīgas dāvanas par dalību bija paredzētas Rīgas skolām un sporta skolotājiem.

"Līdzīgi kā pērn, arī šoreiz mums izdevās aizvadīt divas lieliskas un produktīvas dienas, turpinot iesākto tradīciju saistībā ar kursu un festivāla norisi. Arvien vairāk var novērot tendenci, Rīgas reģiona klubiem piesaistot futbola treniņos treneru palīgus, bet kluba ikdienas dzīvē – arī aktīvus bērnu vecākus. Tāpat ar gandarījumu var secināt, ka sporta skolotāji paši organizē vai iesaistās dažnedažādās sporta aktivitātēs, bet Rīgas pilsētā sporta un arī futbola pasākumu norise pieaugušajiem un bērniem kļuvusi daudz biežāka. Šo iemeslu dēļ arvien vairāk ir nepieciešami "Grassroots Leader" veida kursi, lai mēs būtu droši, ka bērnus pieskata un apmāca kompetenti speciālisti. LFF šo iespēju piedāvā gan reģionos, gan konkrētiem futbola klubiem," uzsver RFF prezidents Eduards Borisevičs. "Atsevišķas Rīgas skolas septembra nogalē organizēja savus futbola svētkus, citas atkal izvēlējās piedalīties mūsu organizētajā pasākumā. Abos gadījumos tas sniedza jaunāko klašu skolēniem lielisku iespēju izbaudīt sporta dienu, iepazīstot futbolu no dažādiem aspektiem. Tas ir brīnišķīgi! Lūkosim mūsu iesākto tradīciju attīstīt un izkopt arī turpmāk."

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija