"Dali Dali" 3. līgas čempionātā pašlaik zināmas piecas no astoņām finālturnīra dalībniecēm.

Finālturnīrs, kuram kvalificēsies katras zonas divas spēcīgākās komandas, notiks pēc Play-off principa (divas ceturtdaļfināla spēles, divas pusfināla spēles un spēles par vietām). Pirmo trīs vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Altero.lv LIIGA" čempionātā.

Centra zonas divu apļu turnīrs noslēgsies 30. septembrī, tomēr pirmo divu vietu ieguvēji ir zināmi jau tagad – JFK "Daugava"/Salaspils FS un FK "Union". Tāpat zināms, ka trešajā vietā turnīru noslēgs FK "Beitar-2", bet zonas čempionu titula ieguvēja jautājums vēl ir atklāts. Tiesa, daudz pārliecinošākās pozīcijās pašlaik atrodas līderi JFK "Daugava"/Salaspils FS, kas līdzšinējos 20 mačos ir piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu.

Abas finālturnīra dalībnieces ir zināmas arī Rietumu zonā, kur otrajā posmā Grobiņas SC-2/"Dienvidkurzeme" un JFC "Jelgava" atlicis viens savstarpējais mačs ar zonas čempionu titulu uz kārts. Abas līdz šim iekrājušas vienādu punktu skaitu, un trešdien no izredzēm ielauzties labāko divniekā šķīrās tuvākajā sekotāja FK "Iecava". Tā zonas trešo vietu sadalīs cīņā ar FK "Kauguri".

Ziemeļu zonas otrajā posmā komandām atlikušas no divām līdz trim spēlēm, un ļoti tuvu vietas garantēšanai finālturnīrā ir SK "Super Nova-2" komanda, kurai atlikušajās divās spēlēs tā labad jāiegūst tikai viens punkts. Par otro ceļazīmi rit sīva spēkošanās, jo FK "Sigulda", FK "Pļaviņas DM", FC "Madona"/BJSS un Vidzemes FC/Cēsu PSS savā starpā šķir tikai četri punkti.

BFC "Daugavpils-2" komanda tikmēr ir izcīnījusi pirmo vietu Austrumu zonas otrajā posmā, bet otrajā pozīcijā pēc visu savu maču aizvadīšanas pašlaik atrodas FK "Līvāni". Tiesa, šīs vienības likteni izšķirs šo sestdien gaidāmā tikšanās starp FK "Krāslava" un Preiļu BJSS, kas no līvāniešiem atpaliek par attiecīgi trim un diviem punktiem.

Foto: Ivars Veiliņš