Ierasti septembra vidus ir laiks, kad pludmales futbola sezona Latvijā ir noslēgusies, un komandas un spēlētāji jau sāk gatavošanos ziemas sezonai, taču ne šogad, kad arī rudens iezīmējas ar virkni dažādu starptautisku turnīru.

Jau informējām par "Riga BSC" izstāšanos no Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas. Mūsu komandai nestartējot, par čempioniem šogad kļuva "Copenhagen BSC" (Dānija), kas finālā ar rezultātu 6:3 pārspēja "BSC Thunder Arvutitark" (Igaunija), savukārt mačā par trešo vietu "SK Augur Enemat" (Igaunija) ar 4:2 pieveica "Pure Nordic Water" (Novēģija).

Vēl sezonas sākumā "Riga BSC" no 12. līdz 18. jūnijam Portugāles pilsētā Nazarē piedalījās Čempionu līgas sacensībās. Priekšsacīkstēs plānoto trīs spēļu vietā izdevās aizvadīt divas, jo viens no pretiniekiem - "Beach Royals" (Vācija) - neieradās, tādējādi saņemot tehniskos zaudējumus 0:3 visās spēlēs. Mačā pret grupas galvenajiem favorītiem "Marseille BT" (Francija) mūsu komandai izdevās sagādāt nelielu pārsteigumu - uzvara ar rezultātu 3:2. Tomēr jau nākamais mačs nesa vilšanos, jo ar 2:3 tika atzīts nomināli vājākās "Etoile Brainoise" (Beļģija) vienības pārākums, līdz ar to ieņemot otro vietu apakšgrupā, kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretiniekus deva spēcīgo "Recreativo Huelva" (Spānija). Pret spāņu komandu, kas pēcāk izcīnīja ceturto vietu, izdevās nodemonstrēt patiesi cienījamu sniegumu, piekāpjoties vien papildlaikā (3:3 pamatlaikā, 3:4 pēc papildlaika). "Riga BSC" noslēgumā tika klasificēta 18. pozīcijā 37 komandu konkurencē.

Tālāk "BSC Riga" ceļš veda uz Gruzijas pilsētu Batumi, kur augusta vidū notika turnīrs ar piecu vietējo komandu piedalīšanos. Jāpiemin, ka mūsu valsts komanda šajās sacensībās startēja eksperimentālā sastāvā. "Riga BSC" izcīnīja vienu uzvaru divos mačos.

Šobrīd mūsu valsts spēcīgākā pludmales futbola komanda aizvada pēdējo gatavošanos posmu pirms starta "World Winners Cup", kas no 26. septembra līdz 1. oktobrim notiks Itālijas pilsētā Algēro. Pretiniekos apakšgrupā jau pazīstamā "Recreativo Huelva" vienība, kā arī "Napoli Patron BSC" (Itālija) un "Newteam Brus" (Beļģija).

Vienlaicīgi ar vīru turnīru notiks arī "Women’s World Winners Cup", tiesa, pagaidām bez Latvijas komandas dalības.

Toties "Riga FC Women" komanda ir saņēmusi ielūgumu uz "Jõulumäe Beach Hall", kas ir moderna, slēgta pludmales sporta veidu arēna netālu no Pērnavas, atklāšanu. No sestā līdz astotajam oktobrim notiks izlašu turnīrs ar Igaunijas, Dānijas, Vācijas un Šveices vīriešu valstsvienību dalību, savukārt 7. oktobrī tiks aizvadīta paraugspēle starp spēcīgākajām Igaunijas un Latvijas sieviešu klubu komandām.

Jāpiemin, ka sacensības apkalpos divi FIFA kategorijas pludmales futbola tiesneši no Latvijas – Jurijs Ivušins un Eduards Borisevičs.

Paturpinot tiesnešu tēmu, J. Ivušins jūnijā tiesāja "Euro Winners Cup", tostarp finālu, kurā "Falfala KQ BSC" (Izraēla) pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Lenergy Pisa BS" (Itālija), savukārt tālāk Jurija ceļš vedīs uz Itāliju, jau pieminēto "World Winners Cup".

E. Borisevičs no 27. jūnija līdz 1. jūlijam apkalpoja Eiropas spēļu sacensību pludmales futbola disciplīnā Krakovā, Polijā, tostarp pusfināla maču starp Itālijas un Spānijas komandām, kas noslēdzās ar itāļu uzvaru papildlaikā, bet pēcāk devās uz Baku, Azerbaidžānā, kur no otrajam līdz devītajam jūlijam tika aizvadīts FIFA Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrs. Arī šajās sacensībās Eduardam bija tas gods tiesāt svarīgo maču starp pludmales futbola lielvalstīm - Itālijas un Spānijas izlasēm, un arī šajā cīņā papildlaikā veiksmīgāki izrādījās itāļi.

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija