Latvijas futbola tiesneši septembrī apkalpos lielu skaitu nozīmīgu starptautisku spēļu gan izlasēm, gan klubiem.

Kā pirmās darbībā redzēsim Jeļenu Jermolajevu un Līgu Didriķi, kuras no 6. līdz 9. septembrim Slovēnijā apkalpos UEFA Čempionu līgas sievietēm pirmās kārtas sabraukumu, bet 7. septembrī nozīmīga būs 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle starp Dānijas un Sanmarīno valstsvienībām, kurā strādās pilna Latvijas tiesnešu komanda. Vitālijam Spasjonņikovam laukumā palīdzēs Raimonds Tatriks un Jevgēnijs Morozovs, ceturtais tiesnesis būs Aleksandrs Anufrijevs, VAR tiesneša pienākumus pildīs Andris Treimanis, bet viņa palīgs AVAR lomā būs Kristaps Ratnieks.

LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs un inspektors Vadims Direktorenko 11. septembrī pārraudzīs Francijas tiesnešu brigādi ar vienu no labākajiem pasaules tiesnešiem Klemānu Tirpēnu priekšgalā 2024. gada Eiropas čempionāta atlases spēlē starp Armēniju un Horvātiju.

Dienu vēlāk 12. septembrī 2025. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā starp Armēniju un Melnkalni strādās Edgars Maļcevs, Mārtiņš Svipsts, Deniss Ševčenko un A. Anufrijevs, bet tiesnešu inspektors Andrejs Sipailo pārraudzīs tiesnešu darbu citā šī turnīra spēlē starp Lietuvu un Velsu.

E. Maļcevs, M. Svipsts un D. Ševčenko vēlāk 19. septembrī apkalpos UEFA Jaunatnes līgas apakšgrupu turnīra spēli starp Šveices "Young Boys" un "RB Leipzig" no Vācijas, bet 20. un 21. septembrī svarīgi mači būs vēl divām citām Latvijas tiesnešu komandām, tiesa, pašlaik vēl nav zināms, kuru komandu spēles mūsu tiesnešiem tiks uzticētas. Vispirms V. Spasjonņikovs, R. Tatriks, J. Morozovs un A. Anufrijevs tiesās UEFA Eiropas konferences līgas grupu turnīrā, bet dienu vēlāk A. Treimanim, Haraldam Gudermanim, Aleksejam Spasennikovam un Aleksandram Golubevam uzticēta UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēle.

Foto: "Riga FC"