Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc septembra nometnes kandidātu nosaukšanas atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem.

"Šovasar Dāvis pamainīja klubu, viņš pievienojās Luksemburgas čempionvienībai, piedalījās eirokausos. Es pats personīgi biju aizbraucis klātienē vērot vienu no tām spēlēm. Tikos ar viņu, satikāmies, izrunājām daudzus momentus. Skaidrs, ka es viņu diezgan labi zinu, es savulaik viņu aicināju uz U-21 izlasi, kur viņš pie manis spēlēja gan centra aizsarga, gan balsta pussarga pozīcijā. Kāpēc šobrīd viņu izsaucām? Tam ir vairāki iemesli. Viens no tiem ir tāds, ka meklējam risinājumus balsta pussarga zonā, lai vēl paplašinātu cilvēku loku, ko mēs varētu tur kādreiz izmantot, atkarībā no spēles scenārija un izvēlētās taktikas. Plus tas, ka viņš ar savu pāreju apliecinājis lielākas ambīcijas profesionālās karjeras ziņā. Nolēmām uzaicināt viņu uz šo nometni," Dāva Dāvja Sprūda uzaicināšanu uz izlasi komentēja treneris, izceļot, ka Sprūds ir kreilis un var spēlēt vairākās pozīcijās.

Savainojuma dēļ šoreiz Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt ierastais kreisās malas aizsargs Raivis Andris Jurkovskis. Jautāts par iespējamajiem aizstājējiem, D. Kazakevičs norādīja, ka varianti esot vairāki. "Teiksim, kā ir - Jurkovska un [Vladislava] Gutkovska zaudēšana pirms spēles ar horvātiem mums ir izaicinājums. Godīgi sakot, man šobrīd nav acīmredzama risinājuma. Skaidrs, ka pēc pozīcijas mums ir variants [Vladislavs] Sorokins, kurš spēlēja sākumsastāvā pret Īriju un Velsu. Bet es nedomāju, ka tas ir vienīgais risinājums. Es domāju, ka mēs nometnes laikā izmēģināsim vēl vairākus variantus, iespējamas arī shēmas izmaiņas, ņemot vērā pretinieku. Jurkovska aizstāšanai šajos mačos varētu būt divas trīs opcijas. Arī Cigaņika opcija ir iespējama, ņemot vērā viņa pieredzi klubā un arī izlasē epizodiski esam šo variantu mēģināsim," skaidroja D. Kazakevičs. Viņš piebilda, ka šajā dilemmā būtiska loma būšot arī lēmumam par to, vai spēlēt ar trim vai diviem centra aizsargiem.

Trenerim arī tika vaicāts, vai Gutkovska prombūtnē nebija doma uzaicināt uz izlasi vēl vienu uzbrucēju. "Godīgi sakot, nedomāju, ka mums šoreiz bija tādi varianti. Visas iepriekšējās nometnēs bijām izsaukuši nomināli trīs uzbrucējus. Tikai jūnija nometnē, pateicoties labam sniegumam kluba rindās, Marko Regža mums pievienojās, tad nu mums viņi bija jau četri. Jā, Vladislava Gutkovska trauma samazināja uzbrucēju skaitu, bet šajā pozīcijā nomināli var spēlēt arī pie pussargiem pierakstītie: Dāvis Ikaunieks, tas pats Jānis Ikaunieks, kurš pie noteikta spēles scenārija var būt arī kā otrais uzbrucējs."