Noslēdzies tradicionālais Jūrmalas kauss pludmales futbolā. Par tā uzvarētājiem kļuvusi "BFS Atlas"/Ropaži SC vienība, kas finālā ar rezultātu 4:1 pārspēja priekšsacīkšu veiksmīgāko komandu "New Project". Savukārt sieviešu turnīrā triumfēja "Riga FC Woman" vienība.

Sestdien, 12. augustā, tika aizvadīts priekšsacīkšu pēdējais, trešais, posms, kura noslēgumā noskaidrojās tās astoņas komandas, kas kvalificējušās finālposmam. Dažādu iemeslu dēļ posmu izlaida "Kreiss" un "BSC LAT" vienības, tādējādi atvieglojot dzīvi citām komandām. Jāpiebilst, ka pēc diviem posmiem "Kreiss" ieņēma piekto vietu ar ļoti labām izredzēm kvalificēties izšķirošajām cīņām. Toties trešajā posmā kopējo komandu skaitu līdz velna ducim noapaļoja vienība no Ziemeļblāzmas, tiesa, sezonas debija neizvērtās veiksmīga – tikai viens neizšķirts astoņos mačos, un likumsakarīga pēdējā vieta.

Trešajā posmā nedaudz negaidītu uzvaru svinēja "Free" vienība, kuras rindās fantastisku sniegumu nodemonstrēja Marks Smuļko - 13 no komandas 18 vārtiem, likumsakarīgi izvirzoties rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā. Panākums ļāva "Free" vīriem kopvērtējumā no sestās vietas pakāpties uz ceturto, tādējādi iegūstot nosacīti vājākus pretiniekus finālposma pirmajā spēļu kārtā.

Priekšsacīkšu pēdējā posmā otro vietu izcīnīja "BFS Atlas"/Ropaži SC, bet trešo – "New Project", tādējādi nosargājot kopvērtējuma pirmo vietu.

Pēc regulārā posma ierasti tika godināti ne vien godalgoto vietu ieguvēji, bet arī turnīra labākais vārtsargs, par to tiekot atzītam Aivim Poklikajevam ("New Project"), un turnīra vērtīgākais spēlētājs, šoreiz Marks Smuļko ("Free").

Vieta

Komanda

1. posms

2. posms

3. posms

Kopā

1.

New Project

25

15

15

55

2.

FK Beitar

20

20

10

50

3.

BFS Atlas/Ropaži SC

15

9

20

44

4.

Free

11

7

25

43

5.

PFD-1

6

25

11

42

6.

Beerhouse No1

7

10

12

29

7.

TUC Old Boys

9

8

8

25

8.

Rava Pluss

10

5

9

24

9.

PFD-2

4

12

7

23

10.

Kreiss

12

11

 

23

11.

BSC LAT

8

6

 

14

12.

Ziemeļblāzma

 

 

6

6

13.

NAPALM

5

 

 

5

Dienu vēlāk tika aizvadīts finālposms ar astoņu labāko komandu piedalīšanos. Vispirms visas vienības, sadalītas divās grupās pa četrām, aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties katra ar katru. Katras grupas divas spēcīgākās vienības kvalificējās pusfinālam.

A grupā uzvaras visos trīs mačos un pirmo vietu izcīnīja "Free", aiz sevis atstājot "New Project", "Rava Pluss" un "Beerhouse No1" vienības. Savukārt B grupā ar septiņiem punktiem triumfēja "PFD-1", kam sekoja "BFS Atlas"/Ropaži SC, FK "Beitar" un "TUC Old Boys".

Interesanti, ka abos pusfinālos uzvaras izcīnīja komandas, kas savās apakšgrupās ieņēma otro vietu. Tā ropažnieki ar 2:0 pieveica "Free", bet "New Project" ar 3:0 pārspēja "PFD-1".

Mačā par trešo vietu "PFD-1" ar 2:0 pieveica "Free", savukārt lielajā finālā "BFS Atlas"/Ropaži SC itin pārliecinoši ar rezultātu 4:1 pārspēja "New Project".

Vieta

Komanda

1.

BFS Atlas/Ropaži SC

2.

New Project

3.

PFD-1

4.

Free

5.

FK Beitar

6.

Rava Pluss

7.

TUC Old Boys

8.

Beerhouse No1

Ar  "Sportland" dāvanu kartēm tika apbalvota Jūrmalas kausa simboliskā izlase:

  • laukuma spēlētājs: Marks Smuļko ("Free", sacensību rezultatīvākais spēlētājs)
  • laukuma spēlētājs: Mantas Makutunovicius ("BFS Atlas"/Ropaži SC)
  • laukuma spēlētājs: Aleksejs Lavrenovs ("New Project")
  • laukuma spēlētājs: Pāvels Nikitonovs ("PFD-1")
  • vārtsargs: Kaspars Nerets ("BFS Atlas"/Ropaži SC)
  • treneris: Mihails Busels ("BFS Atlas"/Ropaži SC)

Ikgadējo speciālo balvu par ieguldījumu sporta veida attīstībā šoreiz saņēma Aleksandrs Viskubs ("Free"), kas ar savu komandu vēl no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem regulāri piedalās Jūrmalas pludmales futbola sacensībās, pirmo reizi triumfējot 1997. gadā.

Paralēli vīru cīņām risinājās Jūrmalas kauss sievietēm ar sešu komandu piedalīšanos. Uzvarot pilnīgi visās spēlēs, pirmo vietu izcīnīja "Riga FC Woman" vienība, aiz sevis atstājot "FK Tukums 2000 – I" un "Lucavsalas" dāmas.

Vieta

Komanda

S

V

P

1.

Riga FC Woman

5

15:0

15

2.

FK Tukums 2000 – I

5

8:5

12

3.

Lucavsala

5

6:4

7

4.

SK Imanta

5

4:6

5

5.

Mix

5

3:12

4

6.

FK Tukums 2000 – II

5

1:10

0

Ar  "Sportland" balvām no Latvijas Futbola federācijas tika atzīmeta Jūrmalas kausa sievietēm simboliskā izlase:

  • laukuma spēlētājs: Yuliia Kostiuk ("Riga FC Woman"; Ukrainas pludmales futbola izlase; sacensību rezultatīvākais spēlētājs)
  • laukuma spēlētājs: Līna Kuzmina ("Riga FC Woman")
  • laukuma spēlētājs: Deina Pavāre ("FK Tukums 2000 I")
  • laukuma spēlētājs: Sandra Lihovida ("Lucavsala")
  • vārtsargs: Viktorija Kyslova ("Riga FC Woman"; Ukrainas pludmales futbola izlase)
  • treneris: Igros Labuts ("Riga FC Woman")

Ar kausiem, medaļām, "Sportland" un "Beerhouse No1" dāvanu kartēm tika sveikti laureāti, bet visi dalībnieki tika pie dāvanām no partneriem "SPLAT", "Eskimos" un "Mežpils bezalkoholiskais".

Jūrmalas kauss pludmales futbolā tiek rīkots ar Jūrmalas pašvaldības atbalstu.

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija