Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc konstatētajiem pārkāpumiem savu pienākumu veikšanā tiesnešiem Andrim Krastiņam un Sergejam Kaļmukam piemērojusi mūža diskvalifikāciju no turpmākas LFF organizēto futbola spēļu pārraudzīšanas.

Pārkāpumi fiksēti 13. augusta spēlē "Dali Dali" 3. līgas Ziemeļu zonas turnīrā Gostiņu stadionā starp FK "Pļaviņas DM" un "Sports United"/FK "Cēsis" komandām. A. Krastiņš šajā spēlē pildīja galvenā tiesneša pienākumus, bet S. Kaļmuks bija tiesneša asistents.

Pateicoties apzinīgai futbolistu reakcijai uz tiesnešu aizdomīgajām darbībām spēles laikā, mačs tika pārtraukts, bet uz spēles norises vietu tika izsaukti Valsts Policijas pārstāvji. Veiktajās pārbaudēs minēto tiesnešu izelpā tika konstatēta alkohola klātesamība.

LFF kategoriski nosoda minēto tiesnešu klaji neprofesionālo rīcību un izsaka nožēlu par radušos situāciju. LFF ir pateicīga komandu spēlētājiem par apzinīgo reakciju, kas ļauj LFF jau pēc mazāk nekā diennakts sodīt minētos tiesnešus ar pelnīti bargu sodu.