Trešdien, 9. augustā, Rīgā, Grīziņkalnā notiks Latvijas ielu futbola sezonas kulminācija - "Ghetto Football" superfināli, kur jau 13. gadu pēc kārtas tiks noskaidroti sezonas čempioni vairākās vecuma grupās. Šī pasākuma īpašais notikums ir ne tikai jauno čempionu kronēšana, bet arī īpašais 1:1 turnīrs "Urbanball Fight" kopā ar pasaules atpazīstamāko ielu futbolistu Sean Garnier no Francijas. Starp īpašajiem pasākuma viesiem ir arī 4:4 pasaules čempions Dilan Mojica no Spānijas, pasaules čempions 3:3 un "1:1 Panna" Amine Benmoumou no Dānijas, vairākkārtējā pasaules čempione un Eiropas čempione futbola frīstailā Melody Donchet no Francijas, "S3" komanda no Francijas un citi.

"Urbanball Fight" notiks divās daļās - Latvijas posms "The Battle of Latvia", kur piedalīsies labākie no U-19, "OPEN" un "PRO" grupas superfinālistiem cīņā par 300 EUR balvu fondu. Šī vakara īpašais mačs notiks "UBF PRO" līgas ietvaros "The Battle of Europe" starp Dilan Mojica (Spānija) un Amine Benmoumou (Dānija). Latvijas fināls un īpašais UBF mačs notiks plkst. 20:00 uz centrālā laukuma.

U-12 un U-14 vecuma grupās superfinālā piedalīsies sezonas astoņas labākās komandas, kas ir sadalītas divās apakšgrupās. No katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfināliem. Vienā no sīvākajām sezonas grupām - U-16 - superfinālā piedalīsies 16 ranga labākās komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. No katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem. Superfināla galvenā balva U-16 grupā ir 500 EUR.

Superfināli U-19 vecuma grupai notiek kopš 2020. gada, un kopš tā laika tā ir kļuvusi par vienu no galvenajām un interesantākajām grupām "Ghetto Football" sacensībās. Superfinālā piedalīsies 16 ranga labākās komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. No katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem. Superfināla galvenā balva U-19 grupā ir apmaksāts brauciens uz "FIFA Street" turnīru Zalcburgā, Austrijā šī gada 20. augustā.

Atjaunotajā "20+ OPEN" grupā, kas nav notikusi kopš 2018. gada, superfinālam kvalificējās 16 labākās komandas. Pēc četru apakšgrupu spēlēm divas labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfināliem. Superfināla galvenā balva ir apmaksāts brauciens uz "Ghett oFootball" Eirolīgas posmu Briselē, Beļģijā šī gada 26. augustā.

"Ghetto Football" meistarīgākajā grupā "PRO" superfinālā piedalīsies astoņas labākās komandas - septiņas no Latvijas un Francijas komanda "Vitry sur Seine", kas izcīnīja ceļazīmi uz "Ghetto Football" superfinālu Francijas ielu futbola čempionātā. No katras apakšgrupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfināliem.

Plašāka informācija un pasākuma plāns ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"