Aizvadīts Baltijas jūras un Skandinācijas pludmales futbola līgas otrais posms. Diemžēl bez vienīgās Latvijas pārstāves "Riga BSC" dalības. Tikmēr finālposmam ar labāko četru komandu dalību kvalificējās igauņu "BSC Thunder Arvutitark" un "SK Augur Enemat", kā arī "Copenhagen BSC" (Dānija) un "Pure Nordic Water" (Norvēģija).

Pēc pirmā posma mūsu valsts šobrīd spēcīgākā vienība saglabāja labas cerības līdzīgi kā pērn kvalificēties cīņai par medaļām. Diemžēl sastāva problēmu dēļ komanda savu dalību sacensību otrajā posmā pēdējā mirklī atsauca. Situācija no Latvijas organizatoru puses tiek skaidrota sekojoši: "Riga BSC" sastāvā iekļauti četri ukraiņu spēlētāji, kuriem Krievijas izraisītā karastāvokļa pastiprināšanās dēļ nebija iespēju izbraukt no valsts. Organizatori atteica arī citu leģionāru pieteikšanu, kaut gan sākumā tas bija solīts. Turklāt arī daļa no vietējiem spēlētājiem nebija pieejami šajās dienās. Ņemot vērā, ka "Riga BSC" aizvadīja mazāk par pusi no plānotajām regulārā čempionāta cīņām, visi rezultāti ar tās dalību tika anulēti.

Tikmēr lieliski posmu aizvadīja igauņu "SK Augur Enemat", kas izcīnīja trīs uzvaras, bet vienīgo zaudējumu pret "Rostocker Robben" piedzīvoja papildlaikā (6:7). Ar izcīnītiem 12 punktiem pietika, lai no dalītas pēdējās vietas turnīra tabulā uzlidotu uz trešo pozīciju. Trīs uzvaras izcīnīja arī līderi "BSC Thunder Arvutitark", ar ko pietika pirmās pozīcijas nosargāšanai. Interesanti, ka arī šī komanda vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Rostokas vienību – 3:4 pēcspēles sitienu sērijā. Vācijas komanda turnīra gaitā izcīnīja četrus panākumus, taču ar to šoreiz izrādījās par maz, lai kvalificētos finālčetriniekam – ar deviņiem punktiem vienība dalīja piekto vietu ar igauņu "Nõmme BSC Olybet".

Vietu labāko pulkā nodrošināja arī "Copenhagen BSC", kas savus pretiniekus pārspēja visās četrās aizvadītajās cīņās, kā arī "Pure Nordic Water", kas gan piedzīvoja pamatīgu sagrāvi (1:9) pret dāņiem, bet pirmajā posmā iekrātie astoņi punkti no deviņiem, kā arī tehniskā uzvara pār "Riga BSC" pavēra Norvēģijas komandai durvis uz labāko četrinieku, aiz borta atstājot jau pieminētās "Nõmme BSC Olybet" un "Rostocker Robben" vienības.

Finālposms ar četru labāko komandu piedalīšanos ieplānots 12. augustā.

TURNĪRA TABULA:

Vieta

Komandas

Vārti

Punkti

1.

BSC Thunder Arvutitark

39:16

18

2.

Copenhagen BSC

38:16

16

3.

SK Augur Enemat

32:23

12

4.

Pure Nordic Water

28:24

11

5.

Nõmme BSC Olybet

26:20

9

6.

Rostocker Robben

52:38

9

7.

Bemannia FC Stockholm

26:34

3

8.

Riga BSC

0:70

0

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija