2023. gada futbola frīstaila pasaules tūre ir sākusies – "Pulse Riga", Eiropas čempionāts, kā arī Eiropas kvalifikācijas posms pasaules futbola frīstaila čempionāta finālam notiks 28. un 29. jūlijā Rīgā, Grīziņkalnā. 29. jūlijā kopā ar "Pulse Riga" notiks arī ielu futbola turnīrs 3v3 Ghetto Football Round 11 visām vecuma grupām. Ieeja skatītājiem bez maksas.

"Pulse Riga" ir viens pret vienu divcīņu sacensības, kas atvērtas visiem frīstaileriem no Eiropas reģiona. Sacensībām ir pieteikušies 58 dalībnieki no 13 Eiropas valstīm, no kuriem 12 piedalīsies sieviešu kategorijā un 46 vīriešu kategorijā. Ievērojamākie šo sacensību dalībnieki ir deviņkārtējais pasaules čempions Erlends Fagerli (Erlend Fagerli) no Norvēģijas, seškārtējā pasaules čempione Melodī Donšē (Melody Donchet) no Francijas, četrkārtējā pasaules čempione Aguska Mniha (Aguska Mnich) no Polijas, pasaules čempions Muhameds Abkari (Mohammad Akbari) no Polijas, pasaules vicečempions Jese Marlets (Jesse Marlet) no Nīderlandes, pasaules vicečempione Jasmejna Jansena (Jasmijn Janssen) no Nīderlandes, pasaules top-4 frīstailere Arina Gerovska (Arina Gerovskaya) no Itālijas, pasaules top-8 frīstailers Antonio Sancs (Antonio Sanz) no Spānijas un daudzi citi.

Eiropas "Pulse" sērijas daļa notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā jau šajā nedēļas nogalē. Sacensības notiks divās daļās. Pirmais ir kvalifikācijas posms, kas notiks 28. jūlijā no plkst. 14.00 līdz 21.00 "Ghetto Games" kolizejā Grīziņkalnā, bet nākamajā dienā, 29. jūlijā, no plkst. 15.00 līdz 21.00, notiks izslēgšanas un fināla divcīņas, kur arī tiks noskaidroti šī gada Eiropas čempioni vīriešu un sieviešu kategorijās. Labākie 10 frīstaileri (5 vīrieši un 5 sievietes) iegūs iespēju doties uz Nairobi, Keniju, lai piedalītos pasaules futbola frīstaila čempionāta finālos. Citu pasaules reģionu kvalifikācijas notiks Hirošimā (Japāna), Ņujorkā (ASV), Mombasā (Kenijā) un Kordobā (Argentīnā).

Par futbola frīstailu

Kopš Pasaules Futbola Frīstaila asociācijas dibināšanas 2017. gadā (un tās iepriekšējām iterācijām dažus gadus agrāk), asociācijas mērķis vienmēr ir bijis attīstīt un rūpēties par tūkstošiem spilgtu personību, ko šis brīnišķīgais sporta veids ir radījis ap sevi. No individuāliem sportistiem līdz reģionālajiem delegātiem, no bērniem, kas tikko mācās žonglēt ar bumbu, līdz pasaules čempioniem un disciplīnas leģendām, mūs vieno kopīgs būtisks aspekts: neatņemama mīlestība pret brīvību, futbola frīstaila pamata vērtība. Šis sports ir sasniedzis daudzus panākumus un milzīgus sasniegumus pagātnē, tomēr nevar slēpt to, ka futbola frīstails kā disciplīna joprojām atrodas agrīnā attīstības posmā.

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"