Jau nākamajā pirmdienā, 24. jūlijā, RTU stadionā sāksies "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta otrais jeb izšķirošais posms.

Šajā sacensību stadijā katra no deviņām spēcīgākajām komandām C apakšgrupā aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas vienībām, ņemot līdzi pirmajā posmā kvalificējušo komandu savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās dalībnieces D grupā otrajā posmā izspēlēs vietu sadalījumu no desmitās līdz pēdējai, noskaidrojot "Cerību kausa" ieguvēju.

Labākajās starta pozīcijās stiprākajā jeb C grupā atrodas "New Project", "FREE" un "JUVS"/"AV100", kas spēkošanos par medaļām sāks ar septiņu punktu "bagāžu". Visas šīs vienības pirmajā posmā ieņēma trīs vadošās pozīcijas A apakšgrupā, no kuras tālākajai cīņai par godalgotajām vietām kvalificējās arī "HYDRO" (6) un AC "Jules Vernes" (1). Gan "New Project", gan "JUVS"/"AV100" futbolisti iepriekšējā posmā piedzīvoja tikai pa vienam zaudējumam – pēdējie to cieta šo komandu savstarpējā cīniņā, kamēr "jaunā projekta" pārstāvji spraigā duelī atzina "FREE" pārākumu (2:3).

No B grupas ar sešiem punktiem "kabatā" spēkošanos par medaļām sāks FC "Caramba Riga", bet ar pieciem FC "Raita", kas no čempionāta dalībniecēm pirmajā etapā ne reizi nepiedzīvoja zaudējumu, kaldinot piecus panākumus un gūstot trīs neizšķirtus. Vēl no šīs apakšgrupas stiprāko dalībnieču pulkā pievienojušās arīdzan OSK “Ostnieks” (4) un SC “Vangaži” (1).

Tikmēr D apakšgrupā, kur atlikušās deviņas komandas sadalīs vietu izkārtojumu no desmitās līdz pēdējai, ar deviņiem punktiem sāks “DSV Latvia”, “SQUAD” un “Industrial Steel Group”, ar septiņiem ASK “Kadaga”, sešiem - FC “Jaunība”. Ne tik labās starta pozīcijās būs FK “02 Impakt” (4) un SK "Tornados" (3), savukārt bez punktiem noslēdzošajās cīņās iesaistīsies FC "Riga Titanz" un SK "Imanta", kuras katrā no savām apakšgrupām pirmo etapu noslēdza ar astoņiem piedzīvotiem zaudējumiem.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā šobrīd ar desmit trāpīgiem raidījumiem izvirzījušies divi spēlētāji – Aleksejs Lavrenovs ("New Project") un Marks Smuļko ("FREE").

Kā ziņots, visas atlikušās spēles notiks pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 28. augustam.

Informāciju sagatvoja:
Rīgas Futbola federācija