Šajā nedēļas nogalē – 15. un 16. jūlijā – Majoru pludmalē Jūrmalā notiks "Sportland" Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā ar septiņu komandu piedalīšanos. Paralēli risināsies nu jau tradicionālās "Busel Cup" sacensības jauniešiem U-14 un U-16 vecuma grupās.

Dalību šīs sezonas Latvijas kausa izcīņā apstiprinājušas "Riga BSC", "New Project", "PFD", "BFS Atlas"/Ropaži SC, "Beerhouse No1", "Rava Pluss" un Pāvilostas vienības. Pirmajā sacensību dienā visas komandas aizvadīs viena apļa turnīru ar saīsinātu spēles laiku (2x6 min.), bet otrajā dienā tiks aizvadītas izslēgšanas spēles sākot ar ceturtdaļfināla kārtu. Apļa turnīra spēcīgākā vienība kā vienīgā izslēgšanas spēles uzsāks ar pusfinālu. Izslēgšanas spēles tiks aizvadītas atbilstoši klasiskā pludmales futbola noteikumiem – trīs trešdaļas pa 12 minūtēm tīrā spēles laika.

Pērn par Latvijas kausa ieguvējiem sešu komandu konkurencē kļuva "BFS Atlas"/Ropaži SC pludmales futbolisti, kas finālā itin pārliecinoši – ar rezultātu 10:2 – pārspēja "Klaipėdos Universitetas" vienību.

Paralēli notiekošajā "Busel Cup" turnīra U-14 vecuma grupā plāno startēt piecas komandas (Rīgas Futbola klubs, SK "Kengaroos", Jūrmalas Futbola skola, "AFA Olaine orange" un "AFA Olaine black"), bet U-16 grupā – četras komandas (RFK/"RFS Academy blue", RFK/"RFS Academy white", Jūrmalas Futbola skola un "RFS Academy"). Arī jaunieši sacentīsies divos posmos – vispirms apļa turnīrs, bet pēcāk spēles par pirmo un trešo vietu.

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija