Otrdien, 2. jūnijā, ar spēli starp BFS/"Ropaži" un VBFK vienībām startēja 2015. gada Rīgas pludmales futbola čempionāts, kas vienlaikus ir viens no kvalifikācijas posmiem Latvijas čempionāta finālturnīram. Pirmajā kārtā uzvaras izcīnīja VBFK, RTU un "Kreiss".

Gods atklāt čempionātu tika BFS/"Ropaži" un VBFK komandām. Neskatoties uz to, ka Mihaila Busela padotie pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas bija itin pārliecinoši triumfējuši Rīgas kausa izcīņā, tai skaitā pieveicot VBFK ar rezultātu 4:1, šoreiz izteikts pārsvars piederēja Valta Būmaņa komandai, kas pretiniekus pārspēja ar rezultātu 6:1 (2:0, 2:0, 2:1), turklāt BFS/"Ropaži" goda vārtus guva vien pašā mača izskaņā.

Intriga izpalika arī otrajā mačā, kurā RTU ar 8:0 (2:0, 4:0, 2:0) sagrāva Ludzas vienību. Ar pirmo "hat-trick" čempionātā izcēlās Renārs Pastars, bet divus vārtus pievienoja Andis Dombrovskis.

Toties pirmās kārtas pēdējā spēle starp pašreizējiem valsts čempioniem "Kreiss" un "TUC" izvērtās par īstu saldo ēdienu. Vārtu guvumu nebija īpaši daudz, toties intriga - no pirmās līdz pēdējai minūtei. Skanot finālsvilpei, minimālu uzvaru izcīnīja "Kreiss" - 2:1 (0:0, 1:0, 1:1).

Rīgas pludmales futbola čempionāts notiks no 2. jūnija līdz 6. augustam darba dienu vakaros, otrdienās un ceturtdienās, pludmales futbola stadionā Ķīpsalā pie Vanšu tilta. Atkarībā no situācijas citos reģionos, minimums trīs, bet maksimums četras labākās komandas kvalificēsies Latvijas čempionāta finālturnīram, ko plānots aizvadīt 15.-16. augustā Rīgā vai Jūrmalā, un kurā startēs 12 vienības no visiem sešiem reģioniem, izņemot, ja kāds no reģioniem nespēs nodrošināt vietējās kvalifikācijas sacensības.

Savukārt Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā notiks 4. un 5. jūlijā Liepājā.

Plašāka informācija atrodama Rīgas čempionāta un Latvijas sacensību oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija