Otrdien, 2. jūnijā, ar spēli starp BFS/"Ropaži" un VBFK vienībām tiks dots starts 2015. gada Rīgas pludmales futbola čempionātam, kas vienlaikus būs viens no kvalifikācijas posmiem Latvijas čempionāta finālturnīram. Galvaspilsētas čempionātā kopumā piedalīsies sešas komandas, kas katra ar katru tiksies pa divām reizēm, kopumā aizvadot desmit mačus.

Bez jau pieminētajām divām vienībām savu dalību apstiprinājuši arī pašreizējie valsts čempioni "Kreiss", vicečempioni RTU, kā arī TUC un Ludzas komandas. Par galvenajiem favorītiem uzskatāmas "Kreiss" un uz "Dinamo Lat" bāzes izveidotā BFS/"Ropaži" vienības.

Rīgas pludmales futbola čempionāts notiks no 2. jūnija līdz 6. augustam darba dienu vakaros, otrdienās un ceturtdienās, pludmales futbola stadionā Ķīpsalā pie Vanšu tilta. Atkarībā no situācijas citos reģionos, minimums trīs, bet maksimums četras labākās komandas kvalificēsies Latvijas čempionāta finālturnīram, ko plānots aizvadīt 15.-16. augustā Rīgā vai Jūrmalā un kurā startēs 12 vienības no visiem sešiem reģioniem, izņemot, ja kāds no reģioniem nespēs nodrošināt vietējās kvalifikācijas sacensības.

Savukārt Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā notiks 4. un 5. jūlijā Liepājā.

Plašāka informācija atrodama Rīgas čempionāta un Latvijas sacensību oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija