Sestdien, 3. jūnijā, Pērnavā tika dots starts Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgai ar astoņu komandu piedalīšanos. Latvijas šobrīd spēcīgākais pludmales futbola klubs "Riga BSC" (iepriekš – "Vides Tehnika"/"Erawadee") trīs mačos izcīnīja vienu uzvaru un šobrīd ieņem vietu turnīra tabulas otrajā pusē.

Rīgas vienība sestdienas pirmajā cīņā ar 1:3 atzina "Copenhagen BSC" (Dānija) pārākumu, bet otrajā spēlē ar 6:5 pieveica SK "Augur Enemat" (Igaunija). Savukārt vienīgajā svētdienas mačā tika piedzīvots vēl viens zaudējums – 3:5 pret "Rostocker Robben" (Vācija).

Pēc pirmā posma jeb trim spēļu kārtām ar maksimālo punktu summu – deviņiem – līderpozīcijās izvirzījusies "BSC Thunder Arvutitark" (Igaunija) vienība, par punktu atpaliek "Pure Nordic Water" (Norvēģija), bet vēl par diviem – Kopenhāgenas klubs. "Riga BSC" ar trim punktiem ieņem dalītu piekto-sesto vietu astoņu komandu konkurencē, no labāko kvarteta atpaliekot par trim punktiem. 

Baltijas jūras un Skandināvijas līgas otrais posms risināsies 29. un 30. jūlijā, savukārt finālposms ar četru labāko komandu piedalīšanos ieplānots 12. augustā.

"Riga BSC" tikmēr turpinās gatavoties Čempionu līgas sacensībām, kas no 12. līdz 18. jūnijam notiks Portugāles pilsētā Nazarē. Mūsu komandas pretiniekos "Beach Royals" (Vācija), "Marseille BT" (Francija) un "Etoile Brainoise" (Beļģija).

Sāksies Jūrmalas kauss pludmales futbolā

Svētdien, 11. jūnijā, tiks dots starts tradicionālajam Jūrmalas kausam pludmales futbolā, kas reizē ir arī Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas sacensības. Maču sākums Majoru pludmalē plkst. 11.00, dalībnieku reģistrācija – līdz 10.45 (vai iepriekš piesakoties elektroniski pa e-pastu).

Pērn trijos priekšsacīkšu posmos pavisam piedalījās 12 komandas, astoņām labākajām kvalificējoties finālposmam. Tajā, uzvarot visos piecos mačos, čempionu laurs plūca "Kreiss" vienība. Sudraba godalgas izcīnīja priekšsacīkšu labākā komanda "Beitar", bet bronzas – "Atlas Ropaži".

Jūrmalas kauss pludmales futbolā jau ilgus gadus notiek pateicoties Jūrmalas domes atbalstam.

2023. gada Baltijas jūras un Skandināvijas līgu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada FTA sadarbībā ar RFF.

2023. gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta sporta preču veikals "Sportland", "SYNOTtip", "SPLAT", "Beerhouse No1", "Mežpils bezalkoholiskais", dabīgais minerālūdens "Stelpes", saldējums "Eskimos".

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapāFacebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija