Sestdien, 3. jūnijā, tiks dots starts Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgai ar astoņu komandu piedalīšanos. Latviju sacensībās pārstāvēs pērnā gada čempioni "Riga BSC" (iepriekš – "Vides Tehnika"/"Erawadee").

Lai arī, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, komandu skaits palicis nemainīgs, tomēr šogad sagaidāma daudz sīvāka konkurence, jo turnīrā atkal piedalīsies Norvēģijas komanda "Pure Nordic Water", kas izlaida pērno sezonu, kā arī pirmo reizi startēs vienība no Vācijas – "Rostocker Robben". Līdz ar to šosezon līgā startēs trīs Igaunijas komandas, kā arī pa vienai no Latvijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Vācijas. No pērnā gada dalībniekiem vismaz pagaidām pauzi ņēmušas "BSC Pärnu" (Igaunija) un "BSC LAT" (Latvija).

Kā jau minēts, par pirmajiem Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales līgas čempioniem tika kronēti "Vides Tehnika"/"Erawadee", kas priekšsacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, bet pārliecinoši aizvadīja izslēgšanas spēles. Pusfinālā, iespējams, nedaudz negaidīti ar rezultātu 4:2 tika pārspēti regulārās sezonas uzvarētāji "BSC Copenhagen", turklāt mača gaitā rezultāts bija pat 4:0. Savukārt finālā ar 9:6 tika pieveikta "BSC Thunder Arvutitark" komanda.

Pirmajā posmā katra vienība aizvadīs pa trim spēlēm, savukārt otrajā, kas risināsies 29. un 30. jūlijā - atlikušās četras priekšsacīkšu cīņas. Līgas finālposms ar četru labāko komandu piedalīšanos ieplānots 12. augustā.

Nedēļu pēc Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas startēs arī Jūrmalas kauss jeb Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas sacensības. Ieplānoti trīs posmi ar sekojošu finālposmu 13. augustā. Visas spēles tiks aizvadītas Majoru pludmalē Jūrmalā.

2023. GADA NOTIKUMU KALENDĀRS

Datums

Notikums

Vieta

03.-04.06.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas 1. posms

Pērnava, Igaunija

11.06.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 1. posms

Jūrmala, Majori

08.07.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 2. posms

Jūrmala, Majori

15.-16.07.2023

Latvijas kauss pludmales futbolā

Jūrmala, Majori

15.-16.07.2023

"Busel Cup" pludmales futbola sacensības jauniešiem (U14 & U16)

Jūrmala, Majori

29.-30.07.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas 2. posms

Pērnava, Igaunija

12.08.2023

Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līgas fināls

Pērnava, Igaunija

12.08.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) 3. posms

Jūrmala, Majori

13.08.2023

Jūrmalas kauss pludmales futbolā (Latvijas pludmales futbola čempionāta Pirmās līgas) fināls

Jūrmala, Majori

13.08.2023

Latvijas pludmales futbola kausa izcīņa sievietēm

Jūrmala, Majori

2023. gada Baltijas jūras un Skandināvijas līgu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē un vada FTA sadarbībā ar RFF.

2023. gada Latvijas pludmales futbola sacensības atbalsta sporta preču veikals "Sportland", "SYNOTtip", "SPLAT", "Beerhouse No1", "Mežpils bezalkoholiskais", dabīgais minerālūdens "Stelpes", saldējums "Eskimos".

Vairāk informācijas meklējiet mājaslapā, Facebook un Instagram.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija