Salaspils sporta namā aizvadīts pirmais Latvijas Universitātes deju ansambļa "Pērle" un Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais "Dziesmu un Deju kauss" telpu futbolā. Šis pasākums ir tapis kā pateicība no organizatoru un 12 atbalstītāju puses par Latvijas tautas deju kolektīvu un koru nesavtīgo ieguldījumu Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku tradīcijas kopšanā 150 gadu garumā.

Šajā pasākumā pulcējās kori un tautas deju kolektīvi gandrīz no visas Latvijas, pārstāvot četrus no pieciem Latvijas reģioniem (Rīgu, Vidzemi, Zemgali un Latgali). Divpadsmit komandu konkurencē triumfēja ciemiņi no Jelgavas – tautas deju ansamblis "Lielupe", otro vietu ieņemot Latvijas Universitātes deju ansamblim "Pērle", bet trešo vietu ieguva tautas deju ansamblis "Liesma".

Sacensībām varēja pieteikties visi Latvijas tautas deju kolektīvi un kori, komandām sastāvot no pašreizējiem dziedātājiem/dejotājiem un viena bijušā kolektīva/kora pārstāvja. Katra komanda pieteikumā varēja iekļaut ne vairāk par 15 spēlētājiem, un uz laukuma bija jābūt četriem laukuma spēlētājiem (no kuriem vismaz vienai obligāti bija jābūt sievietei), kā arī vārtsargam.

Pasākumu atklāja talismanu šovs, bet vēlāk sākās grupu turnīru spēles (trīs grupas pa četrām komandām), kuru laikā līdzjutējiem bija iespēja ne tikai atbalstīt savu komandu, bet arī piedalīties stafetē un citās aktivitātēs. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas spēcīgākās komandas, kā arī vēl divas labākās grupu trešo vietu ieguvējas. Komandas, kas neiekļuva izslēgšanas spēlēs, aizvadīja spēles par vietām, savukārt pārējās astoņas komandas turpināja cīņu par titulu.

Sacensībās bez jau minētā vadošā trijnieka piedalījās arī JDK "Vizbulīte" no Siguldas (Vidzeme), TDA "Dagda" (Latgale), izbraucot plkst. 4.00 naktī un mērojot 250 kilometru ceļu līdz pasākuma norises vietai, kā arī TDK "Dzīpars", TDK "Rība", TDK "Skabardzēni", JK "Frekvence", DA "Daiļrade", JK "Monēta" un TDK "Auseklītis".

Pirmā "Dziesmu un Deju kausa" telpu futbolā uzvarētāja TDA "Lielupe" turnīra gaitā sešās spēlēs kaldināja piecas uzvaras un vienu reizi cīnījās neizšķirti, vārtu starpībai sasniedzot 19:6. Par labāko vārtsargu un spēlētāju tika atzīti čempionu pārstāvji Raitis Boldišēvics un Rihards Neimanis, savukārt par meistarīgāko daiļā dzimuma pārstāvi turnīrā organizatori atzina Elīnu Kudrjašovu (DA "Pērle").

Uzreiz pēc sacensību noslēguma risinājās apbalvošanas ceremonija, laureātiem iegūstot medaļas un uzvarētājiem arī saņemot ceļojošo kausu. Visas komandas ieguva balvas no 12 atbalstītājiem un diplomu par dalību pasākumā.

Šis bija pirmais gads, kad tamlīdzīgs pasākums tika organizēts, tomēr RFF un DA "Pērle" plāno attīstīt šīs sacensības un pilnveidot vēl augstvērtīgākā kvalitātē, piesaistot vairāk komandu un pasākumu noslēdzot ar neoficiālo daļu - balli, kur jau dalībnieki varēs cits citu tuvāk iepazīt mazāk formālā atmosfērā.

Pasākumu atbalstīja: "Mežpils alus", "Franču maize", "Rāmriti", z/s "Kaspari", "Mangaļi", "Ziedu Fabrika", "Playoff Arena", "The Thirsty Buldog", "OX Drive", "Brain games", "Kvesti" un "Bowlero".

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija