Sestdien, 23. maijā, oficiāli atklāta pludmales futbola sezona Latvijā, kad plkst. 11:00 Superkausa izcīņas spēlē tikās pērnā gada valsts čempioni un kausa ieguvēji "Kreiss", kā arī "Dinamo Lat" komanda, kas zaudēja kausa izcīņas finālā. Uzreiz pēc tam no plkst. 12:00 risinās Rīgas kausa izcīņa ar sešu komandu piedalīšanos. Visas spēles tiek aizvadītas pludmales futbola stadionā Ķīpsalā pie Vanšu tilta.

Tradīcija sezonas sākumā aizvadīt Superkausa izcīņas spēli, kurā tiekas iepriekšējā gada čempioni un kausa ieguvēji, tika ieviesta 2013. gadā, kad "Kreiss" pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pieveica Ventspils "Honda". Savukārt pērn "BFS/Skonto/Atlas" ar 4:1 pārspēja čempionus "Kreiss".

Rīgas kausa izcīņas turnīram vēsture ir vēl senāka - kopš 2010. gada -, kad tika atklāts pludmales futbola laukums "Ķeizarmežā". Toreiz četru komandu konkurencē triumfēja FC "Raita". Nākamajos gados par sezonas atklāšanas turnīru uzvarētājiem kļuvuši "Skonto" FC (2011. un 2013. gadā), "Jaunais dinamietis" (2012. gadā) un "Kreiss" (2014. gadā). Tikai viena komanda – "TUC" – piedalījusies visos piecos aizvadītajos turnīros, bet labākie sasniegumi tai ir otrā vieta 2012. gadā un trešā vieta pērn.

Rīgas Futbola federācija aicina visus futbola, jo īpaši pludmales futbola, interesentus nelaist garām lielisko iespēju vērot aizraujošo spēli pašā Rīgas sirdī. Šī ir arī lieliska iespēja klātienē novērtēt Latvijas labāko pludmales futbolistu, tostarp izlases kandidātu, meistarību un prasmes.

Plašāka informācija atrodama šeit.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija