Laika posmā no 21. līdz 30. aprīlim Latvijas tiesnešu brigāde (A.Utināns, V.Koritko un D.Ševčenko) piedalījās pirmajās no divām ieplānotajām UEFA CORE (Centre of Refereeing Excellence) apmācībām, kas norisinājās Šveices pilsētā Nionā.

Apmācībās piedalījās tiesneši no astoņām valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Latvijas, Luksemburgas, Maķedonijas, Moldovas, Ziemeļīrijas un Malaizijas. Desmit dienu garumā norisinājās intensīvas teorētiskās un praktiskās apmācības, kuras vadīja tādi slaveni pasniedzēji kā David Elleray, Kyros Vassaras, Adam Gale-Watts un Werner Helsen.

Kā viena no praktiskajām nodarbībām bija vienas Francijas pusprofesionālās līgas spēles apkalpošana. Pēc spēles notika detalizēta tās analīze.

Lekcijas apmeklēja arī "Elite" grupas tiesnesis Felix Brych, kurš pastāstīja par savu tiesneša karjeru, kā arī kopā ar visiem dalībniekiem analizēja dažādas spēļu situācijas.

Nākamās apmācības paredzētas no 15. līdz 22. oktobrim, kuru laikā tiesneši kārtos teorētiskos un praktiskos eksāmenus, kā arī apliecinās savas angļu valodas prasmes.


Latvijas Futbola federācija