Otrdien notika UEFA Nāciju līgas grupu izloze sieviešu futbola valstsvienībām 2023. gada rudens – 2024. gada pavasara sezonai. Tas ir sieviešu futbola segmentā jauns turnīrs, kas notiks pirmo reizi. Latvijas izlase tika ielozēta grupā ar Maltu, Moldovu un Andoru.

Visas 51 Eiropas sieviešu futbola izlases jaunajā sacensību formātā sadalītas atbilstoši spēku samēriem A (16 komandas), B (16 komandas) un C (19 komandas) līgā. Atbilstoši Latvijas izlases reitingam mūsu valstsvienība bija C līgas 3. grozā līdzās Lietuvai, Kazahstānai, Bulgārijai un Kiprai. Mūsu izlase varēja izlozes rezultātā nokļūt kādā no četrām četru komandu grupām vai vienīgajā trīs komandu grupā.

LATVIJAS IZLASES GRUPA UEFA NĀCIJU LĪGĀ:

  • Malta
  • Moldova
  • Latvija
  • Andora

Šīs četras komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties katra ar katru pa reizei mājās un viesos. Grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.

Šis kvalifikācijas cikls iezīmē jaunu kārtību Eiropas čempionātu kvalifikācijā. Ar visām izmaiņām, kas skārušas kvalifikācijas norisi, varat iepazīties šajā rakstā. Izmaiņas izspēles sistēmā izstrādātas ar mērķi palielināt sportiski nozīmīgu spēļu īpatsvaru, dodot komandām iespēju gan spēkoties ar sava līmeņa pretiniecēm, gan tiekties uz augstāku konkurenci. Vienlaikus tam visām dalībniecēm tiek sniegta iespēja kvalificēties finālturnīram.