Šī gada 28. aprīlī Rīgā notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) ikgadējais kongress. Kongresa sākumā klātesoši bija 77 no 99 esošajiem federācijas biedriem, bet tā gaitā skaits auga līdz 81 biedra pārstāvniecībai klātienē. Līdz ar to kongress bija lemttiesīgs visos jautājumos.

"Aizvadītais gads bija lielisks un fantastisks, bagāts panākumiem. Vēlos atsevišķi izcelt nacionālo izlašu bloku. Nacionālā izlase uzvarēja UEFA Nāciju līgas D grupu, mūsu jaunieši uzvarēja visos Baltijas kausa turnīros, U-17 un U-19 puišu izlases izcīnīja vietu Eiropas čempionātu kvalifikācijas Elites kārtā, kur labi cīnījās ar kontinenta spēcīgākajām komandām. Tāpat prieks par RFS panākumu pagājušajā eirokausu sezonā. Tie bija lieli futbola svētki visai mūsu sabiedrībai," kongresa atklāšanas uzrunā teica LFF prezidents Vadims Ļašenko. Viņš izcēla arī izrāvienus infrastruktūras, sieviešu futbola un Grassroots segmentā.

LFF biedrus kongresā ar vēstījumiem uzrunāja arī FIFA, UEFA un Saeimas pārstāvji, bet LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels sniedza ziņojumu par LFF darbu pārskata periodā. LFF darbības pārskats ir pieejams ŠEIT.

Balsojumā par LFF revidētā 2022. gada pārskata un zvērināta revidenta ziņojumu tika reģistrētas 75 balsis "par", viena "pret", piecas balsis "atturas", bet balsojumā par LFF 2023. gada budžeta apstiprināšanu reģistrētas 78 balsis "par", viena "pret" un divas "atturas". Apstiprinot neatkarīgo zvērināto revidentu SIA "Ernst&Young Baltic" LFF 2023. gada finanšu pārskata revīzijai, lēmums tika pieņemts vienbalsīgi.

Noslēdzoties līdzšinējām pilnvarām, LFF biedri balsoja par Vēlēšanu komitejas locekļu ievēlēšanu. Ar klātesošo biedru vairākumu komiteja tika apstiprināta šādā sastāvā: Inga Kačevska (priekšsēdētāja), Mārtiņš Dambergs un Jānis Endelis.

Balsojumā par 13 LFF biedru parakstīto ierosinājumu veikt grozījumus LFF Statūtu 31. panta 3. punktā tika pieņemts lēmums to nedarīt. "Par" biedru ierosinājumu apstiprināšanu balsoja 22 biedri, "pret" balsoja 49, no balsojuma atturējās deviņi. Saņemot attiecīgas rekomendācijas no UEFA un FIFA, nākotnē tiek plānota diskusija par izmaiņām attiecīgajā un ar to saistītajos LFF statūtu punktos.

Nākamais LFF kongress, kas vienlaikus būs vēlēšanu kongress, risināsies 2024. gada 26. aprīlī.