Rīgā, 2023. gada 27. aprīlī

LFF Disciplinārlietu komitejas sēdes protokols Nr. 2023/17

Piedalās:
Komitejas locekļi: J. Tverjanoviča-Bore, J. Pavlovskis, A. Čapulis, Ē. Pļuta, R. Grīnbergs.
Komitejas sekretārs: A. Saļņikovs.

LFF DK, iepazīstoties ar 2023. gada "Optibet" Virslīgas čempionāta 8. kārtas, "Optibet" Nākotnes līgas 3. kārtas, "Altero.lv LIIGA" 2. kārtas, Latvijas Jaunatnes čempionāta un "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta spēļu protokoliem, delegātu ziņojumiem un videoierakstiem, vienbalsīgi nolemj:

1. Par spēlētāju un oficiālo personu diskvalifikācijām:

"Optibet" Virslīgas čempionāts:

  • Ingars Sarmis Stuglis /FK "Tukums 2000"/"Telms"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12);
  • Ivan Zhelizko /"Valmiera FC"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.12);
  • Ismael Diomande /BFC "Daugavpils"/ - papildus saņemot arī BFC "Daugavpils" š.g. 26. aprīļa paskaidrojumus - uz 3 spēlēm un 100 EUR naudas sods – nepiedalās nākamajās trijās "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlēs (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.4, Disciplinārā reglamenta p.1.4.).

"Optibet" Nākotnes līga:

  • Dagnis Sausais /FK "Smiltene"/BJSS/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.).

"Altero.lv LIIGA":

  • Raivis Zirnis /FC "Gauja"/ - uz 1 spēli – nepiedalās nākamajā "Altero.lv LIIGA" spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1.).

"Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāts:

  • Edgars Miķelis Kovaļskis / FK "Nīca"/"OtankiMill"/ - uz 1 spēli - nepiedalās nākamajā "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāta spēlē (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 2. p.1.12.1.).

2. Par sodiem:

"Optibet" Nākotnes līga:

  • "Valmiera FC-2"/VSS – 140 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 1. p.6.3.10.).

Latvijas Jaunatnes čempionāts:

  • FS "Jelgava" – brīdinājums – par š.g. 22. aprīļa U-16 Elites grupas čempionāta spēles FS "Jelgava" – SK "Super Nova" videoieraksta nenodrošināšanu (Latvijas jaunatnes čempionāta reglamenta p.7.12., Disciplinārā reglamenta.p.1.5.).

"Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionāts:

  • "RFS Futsal" – 75 EUR naudas sods (Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr. 2 p.1.11.4.).

3. Par RFS š.g. 25. aprīļa protestu par Jevgeņija Nerugala noraidījumu

LFF DK, saņemot š.g. 25. aprīļa RFS protestu par RFS spēlētāja Jevgeņija Nerugala noraidījumu š.g. 24. aprīļa "Optibet" Virslīgas čempionāta spēlē RFS – SK "Super Nova Salaspils", kā arī iepazīstoties ar spēles videoierakstu, konstatē, ka minētais RFS protests neatbilst Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1 p. 16.2. uzskaitītajiem gadījumiem, kādos klubs ir tiesīgs iesniegt protestu par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem spēles laikā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • atstāt RFS iesniegto protestu bez izskatīšanas;
  • diskvalificēt RFS spēlētāju Jevgeniju Nerugalu uz vienu "Optibet" Virslīgas čempionāta spēli saskaņā ar Disciplinārā reglamenta pielikuma Nr.1. p.19.1;
  • atmaksāt RFS drošības maksu par protesta iesniegšanu 700 EUR apmērā.

4. Par š.g. 12. aprīļa FS "Metta" iesniegumu par nenokārtotajām finansiālajām saistībām no FK "Spartaks" puses par Markusa Kruglauža un Kristera Atara pārejām

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 12. aprīļa FS "Metta" iesniegumu, konstatē, ka FK "Spartaks" nav izpildījis finansiālās saistības par Markusa Kruglauža un Kristera Atara pārejām saskaņā ar LFF reglamentu par spēlētāju statusu un pārejām. Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • brīdināt FK "Spartaks" un noteikt termiņu - š.g. 8. maijs - iepriekšminēto saistību izpildei un maksājuma uzdevuma iesniegšanai LFF (LFF Klubu licencēšanas noteikumu 7. paragrāfa p. 1 a) un 63. paragrāfs p.1).

5. Par š.g. 13. aprīļa FS "Metta" iesniegumu par nenokārtotajām finansiālajām saistībām no "Valmiera FC" puses par Raimonda Kroļļa pāreju uz Itālijas klubu "Spezia Calcio SRL"

LFF DK, iepazīstoties ar š.g. 13. aprīļa FS "Metta" iesniegumu, kā arī š.g. 27. aprīļa "Valmiera FC" sniegtajiem paskaidrojumiem, konstatē, ka "Valmiera FC" nav izpildījis finansiālās saistības saskaņā ar š.g. 26. janvāra transfēra līgumu par Raimonda Kroļļa pāreju no "Valmiera FC" uz Itālijas klubu "Spezia Calcio SRL". Ņemot vērā iepriekšminēto, LFF DK vienbalsīgi nolemj:

  • brīdināt "Valmiera FC" un noteikt termiņu - š.g. 8. maijs - saistību izpildei saskaņā ar iepriekšminēto transfēra līgumu un maksājuma uzdevuma iesniegšanai LFF (LFF Klubu licencēšanas noteikumu 7. paragrāfa p. 1 a) un 63. paragrāfa p.1).