Šonedēļ, 23. aprīlī, tiks dots starts jaunajai ģimeņu futbola festivāla "FootFamFest" sezonai. Šī gada pirmais posms notiks Liepājas Olimpiskā centra futbola hallē. Reģistrēšanās dalībai futbola festivālā iespējama šeit.

Pirmoreiz šāda koncepta turnīrs Latvijā notika 2019. gadā, taču pandēmijas dēļ nākamais posms bija jāgaida trīs gadus. Turnīrs atgriezās 2022. gadā ar posmu Siguldā jūlija vidū, pulcējot 43 ģimenes un kopskaitā 176 dalībniekus. Pēc tam sekoja Dobeles un Jelgavas posmi, un pēdējais no tiem pulcēja rekordlielu skaitu futbola entuziastu - draudzīgos futbola mačos vienojās 346 sportistu dažādās vecuma un dzimuma kategorijās.

Katrā no "FootFamFest" posmiem aicinātas piedalīties komandas 3-5 cilvēku sastāvā, kurās jābūt 1-2 pieaugušajiem (vecumā no 18 līdz 65) un vismaz vienam bērnam vai pusaudzim (vecumā no 5 līdz 17). Komandu dalībnieki turnīrā aizvada spēles savās vecuma grupās. Katra ģimenes locekļa iegūtie punkti tiek skaitīti kopā, noskaidrojot kopējos festivāla rezultātus. Dalība festivāla ir bez maksas.

Šogad plānots rīkot vismaz trīs "FootFamFest" posmus. Visu aktuālo informāciju par ģimeņu futbola festivālu meklējiet turnīra mājas lapā.