Jāņa Skredeļa stadionā un "Rimi Olimpiskajā centrā" 2. aprīlī notika "Optibet" Nākotnes līgas un 2. līgas čempionātu tiesnešu un asistentu pirmssezonas apmācības seminārs. Dalībai seminārā tika uzaicināti kopumā 45 tiesneši un asistenti no visiem Latvijas reģioniem.

Mācību un treniņu semināra ietvaros stadionā notika FIFA fitnesa tests, bet olimpiskā centra konferenču zālē risinājās teorijas nodarbības.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko klātesošos iepazīstināja ar jaunajiem FIFA un pašmāju mācību videoklipiem par spēles noteikumiem, spēles noteikumu interpretāciju, spēles vadību un komunikāciju ar spēlētājiem, tiesāšanas metodiku un citām savstarpēji saistītām tēmām. Semināra dalībnieki veica arī grupu darbu attiecībā uz piedāvātajām video situācijām un sniedza savus viedokļus.

Saskaņā ar semināra rezultātiem tiesneši, kuri veiksmīgi nokārtojuši fiziskās sagatavotības un teorētisko zināšanu testus, ir iekļauti kandidātu sarakstā "Optibet" Nākotnes līgas un 2. līgas spēļu apkalpošanai.

Vēlam mūsu tiesnešiem veiksmi Latvijas čempionātu spēļu apkalpošanā!