Latvijas kausa izcīņas finālā telpu futbolā 10. aprīlī Jēkabpils sporta namā spēkiem mērosies galvaspilsētas komandas "Riga FC" un "RFS Futsal", bet dažas dienas iepriekš Salaspils sporta namā risināsies Latvijas 1. līgas finālturnīrs.

"RFS Futsal" kausa izcīņas finālu sasniedza jau svētdien, kad ar 6:0 savā laukumā pārspēja FC "Nikers" no Kuldīgas, savukārt trešdien finālam kvalificējās arī "Riga FC", kas savā laukumā ar 7:1 apspēlēja "Jēkabpils lūši"/"Ošukalns" telpu futbolistus. Uzvarētāju labā vārtus guva septiņi dažādi spēlētāji, bet jēkabpiliešu sastāvā izcēlās Daniils Pavļukevičs, tobrīd panākot rezultātu 1:2.

Abas fināla dalībnieces šosezon piedzīvojušas nosaukuma un identitātes maiņu, tāpēc jaunajā veidolā gaidāmais tām būs pirmais Latvijas kausa fināls.

Sacensībās šogad piedalās 16 komandas no visas Latvijas, kas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējā turnīra dalībnieku skaitu - deviņas vienības.

Pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā uzvarēja FK "Raba" komanda, titulu izcīnot otro reizi pēc kārtas.

Tikmēr 1. līgas turnīrā izšķirošās spēles Salaspilī notiks 7. aprīlī visas dienas garumā no plkst. 10.30. Līdz šim pēdējā Latvijas telpu futbola 1. līgas sezona risinājās 2019./2020. gadā, bet šosezon turnīrs atgriezies sacensību kalendārā, tam risinoties jaunā formātā pēc reģionālā principa.

Pirmais čempionāta posms norisinās reģionos, kam seko finālturnīrs ar sešu Latvijas futbola reģionu labāko komandu dalību – "New Project" no Rīgas, FK "Ludza", "Asie" no Valmieras, "Priekule"/"Ruģi", "Sofia" no Daugavpils un Zemgales reģiona uzvarētāji, kas tiks noskaidroti 2. aprīlī.

Komandas finālturnīrā izspēlēs grupu turnīru un izslēgšanas spēles, vienam mačam ilgstot 20 minūtes tīrā laika. Komandas pa grupām tiks sadalītas izlozē 1. aprīlī virslīgas čempionāta spēles pārtraukumā.

Plānots, ka 1. līgas finālturnīrs tiešraidē tiks translēts "YouTube" kanālā "Latvijas Futbols".

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot:

Foto: "Riga FC"