Latvijas U-17 jauniešu izlase trešdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtas turnīra pirmajā spēlē Albānijā ar rezultātu 2:5 (1:3) atzina Šveices pārākumu.

Latvijas izlase iedzinējos nonāca jau pašā spēles sākumā, Henrijam Auseklim kapitulējot mača otrajā minūtē. Komandām apmainoties uzbrukumiem, 23. minūtē šveiciešiem izdevās savu pārsvaru dubultot, bet vēl pēc neilga brīža bumba ceļu Latvijas izlases vārtos atrada trešo reizi.

Nonākuši neapskaužamā situācijā, Latvijas jaunie futbolisti atvairīja nākamos sāncenšu uzbrukumus un 41. minūtē atgrieza intrigu, kad vārtus pēc Kristiāna Mežsarga piespēles guva aizsargs Timurs Azarovs.

Otrā puslaika ievadā ar četru minūšu intervālu abas komandas apmainījās vārtu guvumiem – uz sāncenšu ceturto precīzo sitienu atbildēja Tomašs Mickēvičs, izmantojot Markusa Ivulāna piespēli un atjaunojot divu vārtu deficītu. Turpinājumā pārsvars laukumā atkal piederēja šveiciešiem, kuri cīņas pašā izskaņā guva savus piektos vārtus.

Citā pirmās kārtas spēlē trešdien Francija ar 4:0 apspēlēja Albāniju.

Sacensību turpinājumā Latvijas jaunieši sestdien tiksies ar iepriekšējā čempionāta uzvarētāju Franciju, bet nākamajā otrdienā pretiniekos būs mājinieki albāņi.

Finālturnīram, kas maijā un jūnijā risināsies Ungārijā, kvalificēsies astoņu apakšgrupu uzvarētājas un septiņas labākās otro pozīciju ieguvējas.

Jurģa Pučinska izvēlētajā spēlētāju sarakstā iekļauti futbolisti no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Anglijā, Īrijā un Itālijā.

Pērnajā oktobrī atlases pamatkārtā mūsu jaunieši ar 1:0 pārspēja Slovākiju, ar 0:2 piekāpās Vācijai un ar 3:2 uzveica mājiniekus moldāvus. Šī vecuma Latvijas izlase Elites kārtai kvalificējusies piekto reizi vēsturē.