Latvijas Futbola federācija (LFF) aicina vispārizglītojošo skolu sporta pedagogus reģistrēties "FIFA Futbols skolām" (FIFA Football for Schools) programmas apmācībām un atklāšanas pasākumam, kas risināsies 2. un 3. maijā Rīgā.

Programmas īstenošana paredzēta, sākot no 2023./2024. mācību gada. Tās ieviešanu izmantošanai sporta stundās Latvijas izglītības iestādēs akceptējusi Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Programmas ietvaros būs pieejama bezmaksas digitālā aplikācija latviešu valodā, tiešsaistes mācību platforma, ekipējums skolām un FIFA finansējums programmas īstenošanai. Programma plānota atbilstoši mūsdienu izglītības tendencēm mācīties kompetences un attīstīt ikdienas dzīvē noderīgas prasmes.

Apmācības sporta skolotājiem un īpašs programmas atklāšanas pasākums 2. un 3. maijā risināsies "Rimi Olimpiskajā centrā". Kopā ar LFF, FIFA un IZM speciālistiem skolotājiem būs iespēja iepazīties ar programmas darbību, kā arī lietotnes un tīmekļa vietnes piedāvātajām iespējām. Tāpat paredzētas praktiskas nodarbības un sesijas iegūto iemaņu nostiprināšanai.

Reģistrēšanās 2. un 3. maija pasākumiem iespējama ŠEIT. Ar nodarbību grafiku iespējams iepazīties ŠEIT.

Skolu reģistrācija dalībai programmā tiks atvērta pēc apmācībām.

Šīs programmas ieviešanu vada FIFA un UNESCO ar mērķi sniegt ieguldījumu aptuveni 700 miljonu bērnu izglītībā, attīstībā un iespēju nodrošināšanā. Tā cenšas padarīt futbolu pieejamāku gan zēniem, gan meitenēm, iekļaujot futbola aktivitātes izglītības sistēmā. Programma ir saskaņota ar globālo sporta, izglītības un veselības politiku, kā arī Pasaules Veselības organizācijas Pasaules fizisko aktivitāšu rīcības plānu.

Seminārs tiek organizēts ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.
www.latvia.travel