Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas pirmās instances padome 14. martā, atkārtoti izvērtējot atsevišķu "Optibet" Nākotnes līgas 2023. gada sezonas dalībnieku atbilstību prasībām, lēma par licences nepiešķiršanu FK "Salaspils" klubam. Licence dalībai sacensībās piešķirta FK "Smiltene" klubam, kam iepriekš tika piešķirts licences pretendenta statuss kā otrajiem rezervistiem.

Kā ziņots, iepriekš licences dalībai sacensībās tika piešķirtas deviņiem klubiem, tāpat dalībai sacensībās pieteicās arī četras "Optibet" Virslīgas čempionāta klubu dublieru komandas. Attiecībā uz licences piešķiršanu FK "Salaspils" klubam tika noteikts papildu termiņš klubu licencēšanas 16. paragrāfa un LFF jaunatnes klubu akreditācijas nolikuma 2022.-2025. gadam p.12.3.6. noteikumu izpildīšanai. Vienlaikus FK "Smiltene" klubam tika piešķirts licences pretendenta statuss kā otrajiem rezervistiem, un lēmums par šo pretendentu tiek pieņemts pēc attiecīga lēmuma FK "Salaspils" licences sakarā.

Padome 3. marta sēdē uzklausīja FK "Salaspils" pārstāvi, kurš uzreiz nevarēja sniegt konkrētu atbildi par nolikuma 12.3.6. punkta izpildi, norādot uz nepieciešamību šo jautājumu papildu apsvērt. Tāpat padome iepazinās ar FK "Salaspils" 8. marta vēstuli un sniedza atbildi uz to ar 9. marta vēstuli.

Joprojām konstatējot kluba neatbilstību minētajām prasībām un pamatojoties uz LFF Klubu licencēšanas noteikumu 15. paragrāfu, FK "Salaspils" klubam LFF-B licence nevar tikt piešķirta.

Secīgi izskatot FK "Smiltene" atbilstību prasībām, klubam licence piešķirta ar nosacījumu, ka klubs līdz 24. martam izpilda LFF Klubu licencēšanas noteikumu 27. paragrāfa un 61.-66. paragrāfa prasības atbilstoši klubu licencēšanas infrastruktūras un finanšu kritēriju ekspertu norādēm.

Padomes lēmumus ir tiesības pārsūdzēt saskaņā ar noteikumu 6. paragrāfa 14.g. punktu piecu darba dienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Turnīrs divos apļos ar prognozētu 14 komandu dalību notiks no aprīļa līdz novembrim. Pirmās spēles paredzētas 7. aprīlī.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2024. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2023. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2023. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Turnīram iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.