Latvijas WU-17 meiteņu izlase pirmdien Bulgārijā pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 0:5 (0:2) zaudēja Ukrainai.

Spēles ievadā Latvijas izlasei nācās atvairīt daudzus pretinieču uzbrukumus. Vienā no epizodēm mūsu komandu glāba vārtu konstrukcija, bet 14. minūtē bumba atrada ceļu vārtos no Lindas Mergupes-Kutraites pieskāriena. Ar turpmākajiem Ukrainas izlases draudiem Madara Matrevica pirmajā puslaikā tika galā, līdz pēdējās sekundēs pirms došanās atpūtā pretinieces tomēr spēja savu pārsvaru dubultot, realizējot 11 metru soda sitienu.

Latvijas izlasei daudz darba aizsardzībā bija arī otrajā puslaikā, kura ievadā ukrainietēm izdevās pārsvaru vēl vairāk nostiprināt. Ceturtos vārtus pretinieces guva mača 78. minūtē, bet divas minūtes pirms cīņas beigām sekoja arī piektais precīzais sitiens.

Pirms tam turnīra atklāšanas mačā Ukrainas jaunietes ar 2:1 uzvarēja Bulgāriju, bet noslēdzošais mačs starp laukuma saimniecēm un Latviju paredzēts ceturtdien. Ukrainas izlase līdz ar to ir garantējusi kopvērtējuma pirmo vietu.

Pērn Latvijas WU-17 izlase B līgas pirmajā kārtā ieguva otro vietu, apspēlējot Azerbaidžānu (4:0) un zaudējot Slovākijai (0:6). Tādējādi izlase vairs nepretendē uz vietu finālturnīrā, toties otrajā kārtā cīnās par iespēju nākamo kvalifikācijas ciklu sākt A līgā, no kuras tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru. Uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupas uzvarētājas, kā arī viena no otro pozīciju ieguvējām ar labākajiem rādītājiem mačos pret grupas pirmo un trešo komandu.

Šīgada Eiropas čempionāts maijā notiks Igaunijā ar astoņu izlašu dalību.

Latvijas WU-17 izlases galvenā trenera amatā šajā turnīrā debitē Rihards Gorkšs, kurš valstsvienībā pulcējis astoņu klubu pārstāves. Lielākā pārstāvniecība ir FS "Metta" klubam – astoņas futbolistes.