Pēc piektdien un sestdien notikušajām Latvijas kausa izcīņas telpu futbolā ceturtdaļfināla spēlēm noskaidrotas tās četras komandas, turpinās cīņu par trofejas iegūšanu – "Jēkabpils lūši"/"Ošukalns", "RFS Futsal", FC "Nikers" un FC "Petrow"/"Beitar".

Jēkabpilieši savā laukumā aizraujošā spēlē tika galā ar sīksto FK "Ludza" pretestību, kas iepriekš no turnīra bija izslēguši virslīgas pārstāvjus TFK "Salaspils". Laukuma saimnieki mača gaitā nenosargāja divu vārtu pārsvaru, tomēr otrā puslaika vidū prata vēlreiz iegūt vadību, kad, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus guva Vadims Atamaņukovs.

Pusfinālā Jēkabpils komanda tiksies ar pašreizējiem valsts čempioniem FC "Petrow"/"Beitar", kas izbraukumā pārliecinoši apspēlēja FK "Madona" telpu futbolistus – 10:3. Ar trim vārtiem izcēlās Vlads Rimkus, bet mājinieku sastāvā divreiz precīzs bija Jevgeņijs Finčuks.

Pie pārliecinošākās uzvaras ceturtdaļfināla posmā tika "RFS Futsal", ar 12:1 pretinieku laukumā liekot kapitulēt SK "Kengaroos". Oskars Ikstens šajā mačā izcēlās ar četriem trāpīgiem raidījumiem.

Rīdzinieku pretinieki cīņā par vietu finālā būs FC "Nikers", kuriem Kuldīgā 420 skatītāju priekšā izdevās ar 6:4 papildlaikā uzvarēt TFK "Lats" komandu. Arī šī komanda iepriekš bija parūpējusies par pārsteigumu, astotdaļfinālā no sacensībām izslēdzot virslīgas pārstāvi FK "Nīca"/"OtankiMill". Šajā mačā viesi divreiz ieguva divu vārtu pārsvaru, tomēr Toms Bergmanis un Uģis Moncevičs mača 32. minūtē prata atjaunot līdzsvaru. Papildlaikā uzvaru Kuldīgas komandai atnesa Artūrs Šternbergs un U. Moncevičs.

Pusfināla cīņas paredzētas martā, bet finālu 10. aprīlī uzņems Jēkabpils. Turnīrā šogad piedalās 16 komandas no visas Latvijas, kas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējā turnīra dalībnieku skaitu - deviņas vienības.

Pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā uzvarēja FK "Raba" komanda, titulu izcīnot otro reizi pēc kārtas.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot:

Foto: "FC Nikers"