Janvāra beigās Eiropas labākie tiesneši un asistenti, kā arī jaunie apstiprinātie starptautiskie tiesneši tika aicināti uz Itāliju gatavoties izaicinājumiem bagātajai spēļu apkalpošanai UEFA turnīros. Starp šiem tienešiem bija arī Latvijas pārstāvji tiesnesis Andris Treimanis, asistents Aleksejs Spasennikovs un jaunais FIFA tiesnesis Edgars Maļcevs.

Papildus fiziskās sagatavotības treniņiem, kā arī fiziskajām un teorētiskajām pārbaudēm, veselības un acu pārbaudēm, praktiskām nodarbībām un grupu diskusijām tiesnešiem bija iespēja tikties ar bijušajiem augstākā līmeņa tiesnešiem, kuri deva padomus un dalījās savā pieredzē. Seminārus vadīja tādi speciālisti kā Roberto Roseti, Bjerns Keiperss, Karloss Velasko Karvaljo un Vlado Šajns.

Asistentu UEFA kursos elites tiesnešu asistentiem tika runāts par sekojošām tēmām - aizmugures pārkāpuma interpretācija, sadarbība tiesnešu komandā, asistentu sadarbība ar VAR un pareiza procedūra, asistentu loma modernajā futbolā un tiesnešu asistentu nākotnes pienākumi, ņemot vērā VAR tehnoloģijas.

Sveicot jaunos starptautiskos tiesnešus ar viņu panākumiem, UEFA Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs Roberto Roseti aicināja jaunos FIFA tiesnešus izbaudīt godu, esot starp labākajiem Eiropas tiesnešiem. "Fakti pierāda, ka Eiropas tiesneši ir labākie pasaulē. Viņi ir uzstādījuši ļoti augstus standartus, un mums visiem tie ir jāsaglabā. Jūs esat jaunie labākie tiesneši savā valstī, un jums ir dots noturēt augsto UEFA līmeni. Uzziniet vairāk, dariet vairāk, kļūstiet par ko vairāk jau šodien!"

Latvijas Futbola federācija novēl Andrim Treimanim, Aleksejam Spasennikovam un Edgaram Maļcevam teicamu sniegumu visu līmeņu spēlēs!