Latvijas vispārizglītojošo skolu starpā notiekošais telpu futbola turnīrs atsāksies 15. februārī, kad komandas pirmajā gada sabraukumā cīnīsies par reģiona čempionu titulu un vietu finālā. Turnīrs norisinās sešos Latvijas reģionos - Rīgā, Latgalē, Zemgalē, Vidzemē, Kurzemē un Ziemeļaustrumos.

Atklāšanas sabraukums notiks 15. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā starp Latgales reģiona komandām. Par pārējiem sabraukumiem Ventspilī (Kurzeme), Valmierā (Vidzeme), Rēzeknē (Ziemeļaustrumi) un Jelgavā (Zemgale) informācija sekos drīzumā. Latvijas fināls paredzēts 29. martā Rīgā.

Pirmajā un komandu skaitā lielākajā reģionā Rīgā turnīrs jau ir noslēdzies, kur par uzvarētājām meiteņu kategorijā kļuva Rīgas 49. vidusskola, bet zēniem labākā bija Rīgas Zolitūdes ģimnāzija.

"Ar skolu telpu futbolu reģionos Latvijas Futbola federācija vēlas risināt divus jautājumus - telpu futbola virziena atjaunošana pēc Covid-19 pandēmijas un skolu telpu futbola iedzīvināšana. Līdz šim lielākā skolu iesaiste bijusi futbolā, bet tagad jau atkal tam klāt nācis arī telpu futbols. Telpu futbols Rīgas skolās ir pierasts, jo jau ilgu laiku kopā ar "Ghetto Football" esam to attīstījuši. Tāpēc šobrīd akcentu vairāk gribam likt uz reģioniem, ar laiku panākot, ka skolu telpu futbolā iesaistās visa Latvija. Mūsu mērķis ir panākt, lai skolu telpu futbols ir katrā pilsētā," komentē LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja p.i. Eduards Borisevičs.

Par sabraukumiem pirmais vari uzzināt ŠEIT, bet rezultātus meklē ŠEIT. Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.

Plašāk par turnīru:

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"