No 14. novembra līdz finālistu noskaidrošanai 21. decembrī visā Rīgā vidusskolēnu komandas svinēja futbola svētkus. Turnīrs pēc diviem pandēmijas gadiem atgriezās ar ceturto sezonu. Kopumā pieteicās 28 zēnu un sešas meiteņu komandas, kas cīnījās par čempionu titulu.

Pēc cīņām priekšsacīkstēs, pamatkārtā un izslēgšanas kārtā 20. un 21. decembrī tika sadalīts goda pjedestāls zēniem un meitenēm. Vispirms 20. decembrī notika spēles par 3./4. vietu.

Meitenes: Rīgas Rīnūžu vidusskola - Rīgas Juglas vidusskola | Līdzvērtīgā un saspringtā spēle (1:1) nonāca līdz pēcspēles sitieniem, kuros triumfēja Rīgas Rīnūžu vidusskola.

Zēni: Rīgas Tehniskā koledža - Rīgas Hanzas vidusskola | Arī šī spēle svārstījās uz abām pusēm, taču Rīgas Tehniskā koledža ar 6:4 uzvarēja un kāra kaklā medaļas.

Savukārt 21. decembrī sekoja spēles par 1./2. vietu.

Meitenes: Rīgas 49. vidusskola - Rīgas Zolitūdes ģimnāzija | Spēle lielākoties norisinājās laukuma vidusdaļā, taču pēc kapteines Amēlijas Lipšānes diviem gūtiem vārtiem ar 2:1 panākumu svinēja Rīgas 49. vidusskolas meitenes.

Zēni: Rīgas 49. vidusskola - Rīgas Zolitūdes ģimnāzija | Līdzjutēju viedokļi dalījās līdzvērtīgi par uzvarētāju prognozēm, kas atspoguļojās arī spēlē, jo pamatlaikā abas komandas guva pa vieniem vārtiem. Pēcspēles sitienos precīzāki izrādījās Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas puiši, atstājot mājiniekus otrajā vietā.

Paldies spēlētājiem, atbalstītājiem un visiem, kas palīdzēja šim turnīram tapt!

Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju, "Ghetto Football" un Rīgas izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Plašāk par turnīru:

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"