Latvijas Futbola federācija (LFF) atbalsta Latvijas Republikas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas pausto nostāju saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu nepiedalīšanos starptautisko sacensību apritē.

LFF vērtējumā nesenie Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) izteikumi par nepieciešamību vērtēt iespējas, kā atgriezt Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskās sacensībās neitrālu sportistu veidā, nav atbalstāmi. Laikā, kad Ukrainas teritorijā turpinās karadarbība un Krievijas īstenotā agresija, nav pamata šādu mehānismu izskatīšanai. Šāds solis LFF vērtējumā būtu klajā pretrunā ar demokrātiskās pasaules principiem un esošajā situācijā būtu traktējams kā Krievijas īstenoto noziegumu atbalstīšana.

"Kategoriski esam pret esošo ierobežojumu mīkstināšanu vai pārskatīšanu un pievienojamies nostājai, ka nekādā formā nav pieļaujama Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs, kamēr Ukrainā notiek karš. Šāda mēroga sporta forumos, kuriem tiek pievērsta visas pasaules uzmanība, ir jāvalda principiem, kas sakņojas cieņpilnās attiecībās, uzticībā un demokrātisko principu ievērošanā. Tie nedrīkst kļūt par darba lauku dezinformatoriem un Ukrainā notiekošo uzbrukumu attaisnotājiem," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

LFF pievienojas cerībai, ka starptautiskā sporta pasaule vienosies kopīgā pretreakcijā SOK paustajai iniciatīvai.