3. decembrī, Salaspils Sporta nama parketa seguma zālē tika aizvadīts Latvijas XXXIII Universiādes telpu futbola turnīrs, ko organizēja Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Latvijas Augstskolu Sporta Savienību (LASS). Deviņu komandu konkurencē triumfēja Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte LBTU (LLU), otro vietu ieņemot Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai (LSPA), bet trešo – Daugavpils Universitātei (DU).

Sacensībām varēja pieteikties Latvijas Augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), (profesionālo studiju, bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti un attiecīgās augstskolas 2022.gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija. Katra komanda pieteikumā varēja iekļaut ne vairāk par 14 spēlētājiem.

Turnīra izspēles kārtība vīriešu sacensībās notika viena riņķa ietvaros, sacensībās bez jau minētā vadošā trijnieka piedaloties arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžai (UCAK), Rīgas Stradiņa universitātei (RSU), Latvijas Jūras akadēmijai (RTU LJA), Rīgas Tehniskā universitātei (RTU), Latvijas Universitātei (LU) un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolai (ISMA).

Sacensību čempione LBTU (LLU) turnīra gaitā astoņos mačos svinēja septiņus panākumus, iegūstot 22 punktus, tikmēr LSPA un DU savāca par trim punktiem mazāk. Ņemot vērā to, savstarpējā duelī pārāka ar rezultātu 5:0 bija LSPA, tad pēdējā arī ieguva priekšrocības kļūstot par sudraba godalgu ieguvēju.

Par labāko vārtsargu tika atzīts čempionu pārstāvis Tomass Linds, labākā trenera/menedžera balvu ieguva LBTU (LLU) pārstāvis Aldis Trukšāns, savukārt kā rezultatīvākie spēlētāji (pa septiņiem gūtiem vārtiem) un turnīra labākie laukuma spēlētāji tika atzīti Marks Udovičenko (LSPA) , Edgars Ivanovs (DU), Mareks Plonis (LBTU (LLU)).

Sieviešu konkurencē Universiādes ietvaros noritēja pārbaudes duelis starp RSU un LU vienībām divu puslaiku garumā pa 20 minūtēm katrā, kurā ar rezultātu 8:1 triumfēja LU spēlētājas.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma risinājās apbalvošanas ceremonija, laureātiem iegūstot kausus un medaļas, bet pilnīgi katrai komandai – arī piemiņas balvas no organizatoriem. Sieviešu paraugspēles/pārbaudes spēles dalībnieces saņēma balvas no LFF.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija