Pirmās divas vietas Latvijas 2. līgas čempionātā, kas dod tiesības nākamajā sezonā pārcelties līgu augstāk, nodrošinājušas FK "Beitar" un JFK "Ventspils" komandas.

Turnīra priekšpēdējā kārtā FK "Beitar" izcīnīja šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru visā čempionātā, ar 12:0 (9:0) sagraujot FK "Kalupe". Sešas reizes precīzs bija Alekss Regža, kurš līdz ar to kļuvis par čempionāta šābrīža rezultatīvāko spēlētāju ar kopumā 23 gūtiem vārtiem.

Turnīra otrā posma septiņās spēlēs FK "Beitar" kontā ir sešas uzvaras, kas tagad komandai garantē kādu no pirmajām divām kopvērtējuma vietām. Līdzīgā situācijā ir arī JFK "Ventspils" vienība, kuras svētdienas spēles pretiniece Jēkabpils SC uz maču neieradās. Kad komandas rēķinā tiks ieskaitīta tehniskā uzvara, tā tabulā nostāsies līdzās FK "Beitar" un nebūs konkurentēm sasniedzama.

Ventspilnieku kontā otrajā posmā ir tikai un vienīgi uzvaras, turklāt komandas vārti sezonas izšķirošajās spēlēs joprojām ir neieņemti.

No cerībām izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām svētdien šķīrās FK "Ķekava"/"Auda", kas ar 1:3 savā laukumā piekāpās FK "Karosta" futbolistiem. Tādējādi Liepājas komanda kļuvusi par favorīti uz trešās vietas izcīnīšanu. Pirms noslēdzošās kārtas šajā cīņā FK "Karosta" apsteidz Ķekavas pārstāvjus par diviem punktiem.

Sestdien čempionāta pēdējā kārtā FK "Ķekava"/"Auda" uzņems JFK "Ventspils" komandu, FK "Karosta" savā laukumā tiksies ar Jēkabpils SC, bet FK "Beitar" mērosies spēkiem ar FK "Staiceles Bebri".

Kā zināms, čempionāta pirmajā posmā kopumā 16 komandas savas zonas ietvaros aizvadīja divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiekas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veido B grupu, kurā cīnās par palikšanu 2. līgā. A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2023. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo četru vietu ieguvēji 2023. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.

Cīņā par izdzīvošanu jau pirms pēdējās kārtas ir zināms, ka kopā ar FK "Jūrnieks" 2. līgu nākamajā sezonā nāksies atstāt Preiļu BJSS, FC "Gauja" un Babītes SK komandām, kamēr FK "Liepāja-2", FK "Aliance", FK "Limbaži" un FK "Priekuļi" savas vietas līgā ir nosargājuši.

Jau vēstīts, ka tiesības 2023. gadā spēlēt 2. līgā, izcīnot pirmās četras vietas "Dali Dali" 3. līgas čempionātā, ieguvušas "Ogre United", JDFS "Alberts-2", FK "PPK"/"Betsafe" un FK "Krāslava" komandas.