Aizvadītajā nedēļā – 29. un 30. septembrī – norisinājās divi nozīmīgi Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizēti un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstīti pasākumi. Pirmajā no šīm dienām ar 17 Rīgas skolu sporta skolotāju, Rīgas reģiona futbola klubu treneru un treneru asistentu, kā arī futbola organizatoru līdzdalību LFF konferenču telpās tika aizvadīti "Grassroots Leader" kursi, savukārt 30. septembrī "Playoff Arena" risinājās Rīgas skolu futbola festivāls, pulcējot 200 bērnu no desmit dažādām galvaspilsētas izglītības iestādēm.

"Grassroots Leader" kursu ietvaros pasniedzēju Edgara Kļenauska un Alises Pētersones vadībā dalībnieki apguva teorētiskās zināšanas, savukārt nākamajā dienā prakses vadītāju Jevgeņijas Obodņikovas un Eduarda Boriseviča pārraudzībā attīstīja savas iemaņas praktiskajā pasākumu organizēšanas nodarbībā Rīgas skolu futbola festivāla ietvaros.

Kā minēts, Rīgas skolu futbola festivālā piedalījās 200 bērnu no desmit Rīgas skolām, veicot dažādus ar futbolu saistītus pārbaudījumus un saņemot balvas no pasākuma organizatoriem un partneriem – zobupastas "SPLAT" un saldējuma "Eskimos". Pasākuma ietvaros bez futbola mačiem jaunajiem censoņiem bija arī iespējams pārbaudīt savas prasmes futbola uzdevumos un intelektuālajā spēlē. Katra skola par dalību festivālā ieguva futbola bumbu, savukārt pie īpašām dāvanām no ēdienu veikala "Vintage" tika sporta skolotāji.

"Pasākuma ietvaros esam aizvadījuši divas lieliskas un produktīvas dienas. Ceru, ka klubi arvien aktīvāk izmantos "Grassroots Leader" kursu iespējas, jo šādā veidā klubu rīcībā parādītos arvien vairāk kompetentu palīgu un treneru asistentu. Līdz ar to, piemēram, trenerim nebūtu jāaizvada treniņš vienatnē, darbojoties ar vismaz 20 bērniem, kā tas ļoti bieži notiek. Tāpat ļoti ceru, ka arvien vairāk skolu izmantos iespēju piedalīties šādā festivālā, tādā veidā dodot iespēju jaunāko klašu skolēniem izbaudīt sporta dienu, iepazīstot futbolu no dažādām pusēm. Esmu gandarīts, ka mums ļoti sekmīgi izdevās apvienot abus pasākumus. Iespējams, tas ir ļoti labas tradīcijas sākums," uzsvēra RFF prezidents Eduards Borisevičs.

Rīgas skolu futbola festivāla dalībnieki: Rīgas 1.Kristīgā pamatskola, Rīgas 1.pamatskolas - attīstības centrs, Rīgas 6.vidusskola, Rīgas 66.vidusskola, Rīgas 74.pamatskola, Rīgas Valodiņa sākumskola, Rīgas Ziepniekkalna vidusskola, Iļģuciema pamatskola, Rīgas Imantas vidusskola, Rīgas Valsts Klasiskā ģimnāzija

"Grassroots Leader" kursu dalībnieki:

Rīgas Imantas vidusskola

Mariona Tamsone

Rīgas Ziepniekkalna vidusskola

Dace Ametere

Rīgas 74.pamatskola

Jekaterina Krauze

Rīgas 74.pamatskola

Jeļena Prāvaste

Rīgas 74.pamatskola

Lana Jēkabsone

AFA Olaine

Anastasija Kameļa

AFA Olaine

Marika Zavadska

AFA Olaine

Lilita Ģēģere

Futbola parks Academy

Kristaps Ašmanis 

Futbola parks Academy

Edijs Semjonovs

SK Super Nova

Pāvels Treskovs

SK Super Nova

Jānis Engelis

SK Super Nova

Andrejs Jegorovs

FS Metta

Mareks Biedriņš

FK Jūrnieks

Ivans Gospodars

FK Jūrnieks

Artūrs Cereņa

Rīgas Futbola federācija

Edvards Cīrulis

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija