Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā (LJFČ) sācies sezonas pēdējais posms, kurā izšķirsies pozīciju sadalījums un godalgotās vietas. Čempionāta beigas paredzētas novembra beigās, tātad vēl pusotru mēnesi komandas var cīnīties par iespējami labākām pozīcijām.

ELITES GRUPA

Pašmāju jauniešu futbola augstākajā līmenī lielākajā daļā vecuma grupu rit spraiga cīņa par godalgotajām vietām. U-18 vecuma grupā veselām piecām komandām šobrīd ir saglabājušās izredzes uz pirmo vietu. Pēc iegūtajiem punktiem līderis šobrīd ir BFC "Daugavpils" (31 punkts 14 spēlēs), kam seko Liepājas FS (30/11), "Riga FC Academy" (26/14), FS "Jelgava" (25/13) un FS "Metta" (22/13). Ar teicamu rezultativitāti izceļas 16 gadus vecais liepājnieks Rodrigo Gaučis, kam 11 mačos 13 precīzi sitieni, un tas ir par sešiem vārtiem vairāk nekā viņa tuvākajam sekotājam snaiperu sarakstā Edgaram Pavļenko no "Riga FC Academy".

U16 vecuma grupā komandas jau aizvada otro posmu. Pirmā posma labākais četrinieks savā starpā izspēlē godalgoto vietu sadalījumu. Pēc 17 no 20 spēļu kārtām BFC "Daugavpils" ir līderis ar 36 punktiem, tikai par punktu mazāk ir FS "Metta", bet trešais ar 28 punktiem ir JDFS "Alberts", kvartetu noslēdzot FS "Jelgava" (21 punkts). Savukārt turnīrā par 5. līdz 8. vietu līderpozīcijās iekārtojies "Riga FC Academy", kam atlikušajos trīs mačos nepieciešami vairs tikai trīs punkti.

Pie gadu jaunākiem puišiem FS "Metta" ir jau bez piecām minūtēm čempioni. Pēc 19 no 24 kārtām "mettieši" iekrājuši jau 47 punktus. Otrajā vietā esošais JDFS "Alberts" ar 34 punktiem ir jau ārā no titula cīņas, un tikai SK "Super Nova" (31 punkts 18 spēlēs) saglabājis teorētiskas izredzes uz pirmo vietu. Lai tas notiktu, "Super Nova" komandai atlikušajās sešās spēlēs jāizcīna 18 punkti jeb sešas uzvaras un jācer, ka "Metta" atlikušajās piecās spēlēs iegūs mazāk par diviem punktiem. Savukārt U-15 pārspēlēs par vietas saglabāšanu Elites grupā pagaidām aizvadītas tikai trīs līdz četras spēles no desmit, tāpēc vēl pāragri izdarīt tālejošākus secinājumus.

Arī U-14 vecuma grupā 1.-6. vietas turnīrā līderpozīcijās iekārtojusies FS "Metta" jaunā maiņa. Piecas kārtas pirms čempionāta beigām "mettiešiem" ir sešu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju RFS, tiesa, pēdējam ir divas spēles rezervē, tā ka visas izšķirošās cīņas vēl priekšā. Abām komandām paredzēta savstarpējā spēle 15. oktobrī.

Savukārt U-13 vecuma grupā, kurā ir vislielākais komandu un dalībnieku skaits, tikai tagad sācies posms, kurās komandas cīnās par galīgajām vietām. 1.-6. vietas grupā 1. līdz 5. pozīciju tabulā šķir nieka divi punkti, tā ka te iespējami vēl praktiski visi scenāriji. Šobrīd var uzskaitīt visas sešas komandas, kas turpina cīņu par medaļām: RFS, FS "Metta", BFC "Daugavpils", FA "Ventspils", "Riga FC Academy" un JDFS "Alberts".

MEISTARĪBAS GRUPA

Otrajā spēcīgākajā līmenī U-18 grupā komandas sadalītas Rietumu un Austrumu zonās. Rietumu blokā triumfēja JDFS "Alberts", kas 12 mačos izcīnīja 11 uzvaras un vienreiz cīnījās neizšķirti. Otro vietu ieguva AFA "Olaine". Savukārt Austrumu zonā vienu kārtu pirms beigām 1. vietu izcīnīja "Valmiera FC"/VSS.

U-16 vecuma grupā par pirmo vietu cīnās RFS un Ogres NSC, bet AFA "Olaine" un "Riga FC Academy" sadalīs bronzas medaļu likteni.

U-15 vecuma grupā komandas šobrīd ir sadalītas divās grupās, kas cīnās par iekļūšanu nākamā gada U-16 A vai B grupā. Ceļā uz A grupu šobrīd komandas aizvadījušas tikai pa trim vai četrām spēlēm no desmit, tāpēc izteikt drošākas prognozes vēl pāragri, bet skrējienā par B grupu vislabāk tiktāl klājas "Skanstes SK"/"FS Metta" komandai.

Gadu jaunāki puiši čempionātu turpina pēc līdzīga principa. U-14 pārspēlēs par iekļūšanu U-15 Meistarības A grupā 2023. gada sezonā vislabāk klājas JDFS "Alberts" un Rēzeknes komandām, kam ir pa 12 puntiem attiecīgi četrās un piecās spēlēs.

ATTĪSTĪBAS GRUPA

Attīstības grupas U-16 vecuma kategorijā cīņā par 1. līdz 4. vietu līderpozīcijās izvirzījās FK "Iecava"/Bauskas BJSS komanda, kas visos četros mačos cīnījusies bez zaudējumiem. Tiesa, šajā grupā ir arī komanda, kas līdz šim aizvadījusi tikai vienu spēli, tāpēc visa intriga vēl priekšā.

Spraigāka cīņa rit par uzvaru U-15 vecuma grupā. Tur pēc četrām no desmit kārtām četras komandas ir trīs punktu attālumā no iekārtošanās līderpozīcijās. RFS/"Nikars Academy" 8 punkti, JDFS "Alberts" 7 punkti, Balvu Sporta skolai 6, bet Talsu NSS - 5 punkti.

U-14 vecumā grupā komandas pirmajā posmā spēlēja savos reģionos, bet otrajā posmā katra reģiona labākās komandas apvienojās ar tuvāko reģionu. Austrumu-Ziemeļu reģionā par 1. līdz 4. vietu līderpozīcijās ir FK "Veina", savukārt Centra-Rietumu grupā vadībā šobrīd ir Saldus Sporta skola.

Līdzīgs princips ir arī jaunākajā vecuma grupā U-13. Tur otrajā posmā līderpozīcijās šobrīd ir FK "Auda" un Kuldīgas NSS komandas.