Ciemos pie Futbola skolas "Jūrmala" jaunajām futbolistēm Slokā devās bijusī Latvijas nacionālās izlases spēlētāja Elīza Spruntule un Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji. Sieviešu futbola attīstības braucieni notiek kampaņas #WePlayStrong ietvaros.

Pasākuma dalībniecēm bija iespēja piedalīties treniņā kopā ar tagadējo treneri E. Spruntuli, uzzināt par sieviešu futbola piedāvātajām iespējām un tikt pie piemiņas balvām.

"Izdevās foršs, emocionāls un atmiņā paliekošs treniņš. Esmu piedalījusies daudzās šādās vizītēs, un allaž pēc pāris gadiem var redzēt, ka šīs meitenes jau piedalās Latvijas čempionātā. Mums ir jāturpina darbs pie futbola piramīdas apakšas, lai tā būtu lielāka un lai piramīdas augšā būtu lielāka konkurence," izteicās E. Spruntule.

Treniņš pulcēja 18 meitenes vecumā no desmit līdz 14 gadiem, kuras ikdienā nodarbojas ar futbolu FS "Jūrmala" paspārnē. Viesošanās ietvaros klubs no LFF dāvanā saņēma futbola inventāru tālāka treniņprocesa nodrošināšanai.

Līdzīgi sieviešu futbola attīstības braucieni un meiteņu futbola festivāli iepriekš notikuši arī Rīgā, Olainē, Balvos, Liepājā, Iecavā, Piņķos, Ventspilī, Tukumā, Talsos, Siguldā, Jelgavā, Ugālē, Ludzā, Gulbenē, Priekuļos un Daugavpilī.

VIDEO:

FOTO GALERIJA: