Aizvadītajā nedēļas nogalē notika ģimeņu futbola festivāls "FootFamFest". Šīs sezonas trešais posms tika aizvadīts Jelgavā, un tajā piedalījās rekordliels skaits dalībnieku - 346 futbola entuziastu dažādās vecuma grupās vienojās draudzīgos futbola mačos.

Atgādinām, ka pēc divu gadu pārtraukuma, ko diktēja pandēmijas apstākļi, šogad Latvijā atkal notiek ģimeņu futbola festivāls "FootFamFest". Pirmajos divos posmos Siguldā un Dobelē piedalījās mazāk par 200 dalībniekiem, savukārt Jelgavas posmā uzstādīja absolūti jauna latiņa apmeklējuma ziņā, praktiski dubultojoties dalībnieku ierastajam skaitam.

Katrā no "FootFamFest" posmiem tika aicinātas piedalīties komandas trīs līdz piecu cilvēku sastāvā, kurās bija jābūt vienam līdz diviem pieaugušajiem (vecumā no 18 līdz 65) un vismaz vienam bērnam vai pusaudzim (vecumā no 5 līdz 17). Komandu dalībnieki turnīrā aizvadīja spēles savās vecuma grupās. Katra ģimenes locekļa iegūtie punkti tika skaitīti kopā, noskaidrojot kopējos festivāla rezultātus. Dalība festivālā bija bez maksas.

Jelgavas posmā spēles paralēli notika uz 12 laukumiem, pavisam kopā tika aizvadīti 288 mači, un tajos futbola priekos dalījās 346 dalībnieki no 104 komandām. Tas ir visu laiku lielākais ģimeņu un dalībnieku skaits šajās sacensībās.

"FootFamFest" pasākumu mērķis ir radīt apstākļus, kuros pieaugušie rāda bērniem piemēru veselīgai un aktīvai laika pavadīšanai, kā arī sniegt bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem iespēju savā starpā socializēties, apvienojot futbolu un tūrismu. Ikviens klubs, kas ir LFF biedrs, var rīkot pie sevis FFF zīmola futbola festivālu ar LFF atbalstu.

Vairāk par "FootFamFest" aizvadītajiem un gaidāmajiem pasākumiem iespējams uzzināt ŠEIT.

FOTO GALERIJA: