Līdzjutēji "Skonto" stadionā mačā pret Moldovu parūpējās par fantastisku atmosfēru, tāpēc Latvijas izlasei ir rūgtums par neizpildīto uzdevumu un mērķa nesasniegšanu, uzsver valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā izlase ceturtdien "Skonto" stadionā priekšpēdējā UEFA Nāciju līgas spēlē par spīti centieniem atspēlēties un izveidotajām vārtu gūšanas iespējām ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās Moldovai. Mūsu komanda pirms noslēdzošās kārtas saglabā pirmo vietu savā apakšgrupā.

"Diezgan viegli ielaidām vārtus pirmajā puslaikā. Vairākās situācijās netikām galā ar pretinieku vertikālo pāreju un ļāvām brīvi izdarīt pirmo pieskārienu bumbai. Pirmajā puslaikā nebijām pietiekoši kompakti," pēcspēles preses konferencē izteicās D. Kazakeviš. "Pirmajā tikšanās reizē ar Moldovu bijām efektīvāki uzbrukumā, bet šoreiz otrajā puslaikā radītās iespējas neizmantojām. Šoreiz pretinieks savas iespējas izmantoja labāk. Abos ielaistajos vārtos lielā mērā atbildība gulstas uz mūsu pašu nekvalitatīvajām darbībām aizsardzībā. Otrajā puslaikā bija jāpieliek milzīgas pūles, lai atgrieztos spēlē, un tas līdz galam neizdevās."

"Otrajā puslaikā centāmies pārkārtot darbības, lai izdarītu agresīvāku spiedienu uz pretinieku centra aizsargiem. Pretinieks arī, protams, izvietojās kompaktāk. Sākām spēlēt vertikālāk, malējie spēlētāji kļuva aktīvāki. Uzbrukuma zonā sākām spēlēt ar trim futbolistiem, un sāka veidoties iespējas. Spēles beigās vēlējos redzēt aktīvāku malu maiņu, tomēr skaidrs, ka šādā spiediena situācijā daudz ko izšķir sīkas nianses. Spēli pastiprināt mums izdevās, taču neizdevās izdarīt pašu svarīgāko," pauda treneris. "Roberta Uldriķa un Artūra Zjuzina trūkums bija jūtams, taču es nevaru tiem spēlētājiem, kuri ieņēma viņu vietu, izteikt lielus pārmetumus. Roberta situācija attiecībā uz nākamo spēli pašlaik neizskatās cerīga, bet par Artūru vēl man ir grūti spriest."

"Es gribu izteikt vislielāko pateicību mūsu līdzjutējiem. Atmosfēra stadionā bija fantastiska! Gribējām sagaidīt momentu, kad gūstam otros vārtus un stadions uzsprāgst. Paldies visas komandas vārdā par šo atmosfēru! Tas mūsu vilšanos, ka šo pēdējo soli neveicām mājās, protams, pastiprina," izcēla D. Kazakevičs.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS:

Pēc piecām kārtām Latvijas izlase ar 12 punktiem atrodas savas apakšgrupas pirmajā vietā, bet tuvākajai sekotājai Moldovai ir desmit punkti.

Noslēdzošo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien Andorā.

Šī ir trešā UEFA Nāciju līgas sezona. Latvijas izlases pārstāvētās D līgas apakšgrupas labākā komanda iegūs tiesības 2024./2025. gada UEFA Nāciju līgas ciklā sacensties C līgā, kā arī, iespējams, būs starp papildu pretendentēm uz vietu 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.