Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins 22. septembrī pirms Latvijas un Moldovas izlašu spēles "Skonto" stadionā pasniedza LFF Zelta Goda zīmi ilggadējam futbola darbiniekam Dainim Gudermanim.

LFF Zelta Goda zīme tiek piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu pašmāju futbolā un ir tā augstākais iespējamais apbalvojums.

Dainis Gudermanis 1992. gada janvārī sāka strādāt LFF par Jaunatnes nodaļas vadītāju. Šajā laikā tika ielikti pamati juridiski patstāvīgai LFF un tās darbībai UEFA un FIFA sastāvā. Tika izstrādāti visa veida reglamenti un nolikumi, nodibināta LFF Jaunatnes komiteja, izstrādāta Latvijas jaunatnes futbola attīstības programma, kā arī organizētas jaunatnes izlases, kuras sāka piedalīties Eiropas čempionātos. Ilgstoši strādājis LFF valdē, kurā darbu beidza 2018. gadā, bet no 2012. līdz 2016. gadam viņš bija arī LFF viceprezidents.

Dainis Gudermanis ilgstoši pildīja LFF Futbola attīstības komitejas priekšsēdētāja pienākumus un ir LFF Futbola akadēmijas projekta aizsācējs. 2017. gadā par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā tika apbalvots ar IV šķiras Atzinības krustu.

Dainis Gudermanis ir trešais LFF Zelta Goda zīmes saņēmējs pēc Miķeļa Lenerta-Rubeņa un Georgija Smirnova.