Nedēļas nogalē aizvadītas noslēdzošās Latvijas 2. līgas čempionāta pirmā posma spēles, noskaidrojoties tam komandu lokam, kas turpinās cīņu par iekļūšanu "Optibet" Nākotnes līgā.

Čempionāta pirmajā posmā kopumā 16 komandas savas zonas ietvaros aizvadīja divu apļu turnīru. Sacensību turpinājumā katras zonas pirmo četru vietu ieguvēji satiksies 2. līgas A grupā, ņemot līdzi tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadot divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas. Savukārt katras zonas 5.-8. vietu ieņēmušās komandas otrajā posmā veidos 2. līgas B grupu, kurā cīnīsies par palikšanu 2. līgā. Arī šeit komandas līdzi ņems tikai savstarpējo spēļu rezultātus un aizvadīs divu apļu turnīru pret komandām no otras zonas.

Rietumu zonas kopvērtējuma galvgalī ar identisku veikumu – deviņām uzvarām, trim neizšķirtiem un diviem zaudējumiem 14 spēlēs – posmu noslēdza FK "Karosta" un JFK "Ventspils". Liepājas pārstāvji sezonas izskaņā pirmo vietu nodrošināja, pateicoties četrām uzvarām pēc kārtas.

Neskatoties uz tikai vienu uzvaru noslēdzošajos trīs mačos trešajā vietā piecus punktus nopakaļus ierindojās FK "Beitar", bet vēl par pieciem punktiem atpalika Mārupes SC, kas uzvarēja divās pēdējās posma cīņās. Trīs punktu atstatumā no pirmā četrinieka palika Babītes SK.

Austrumu zonā pārliecinoši labākā bija FK "Ķekava"/"Auda" komanda, kas gāzes pedāli atlaida pēdējās piecās turnīra spēlēs, tajās arī zaudējot savus vienīgos punktus. Noslēgumā Ķekavas pārstāvji par deviņiem punktiem apsteidza Jēkabpils SC vienību, kas uzvarēja tikai vienā no noslēdzošajiem trīs mačiem.

Pateicoties četru nezaudētu spēļu sērijai posma noslēgumā, trešo vietu izcīnīja FK "Staiceles Bebri", par punktu apsteidzot FK "Kalupe" komandu, kas neuzvarēja nevienā no savām trim pēdējām spēlēm. Četru punktu tiesa pietrūka FK "Priekuļi" vienībai, lai nopelnītu vietu labāko četriniekā.

Par posma labāko vārtu guvēju ar 11 precīziem sitieniem kļuva Ņikita Žarovs no Babītes SK, bet desmit vārti bija FK "Kalupe" futbolista Ričarda Raščevska kontā.

Otrā posma spēles komandas sāks jau šajā nedēļas nogalē.

A grupas pirmo divu vietu ieguvēji nopelnīs tiesības 2023. gadā sacensties "Optibet" Nākotnes līgā, bet trešās pozīcijas īpašniece piedalīsies pārspēlēs ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. pozīcijas ieguvēju. Savukārt pēdējo četru vietu ieguvēji 2023. gadā pārcelsies uz Latvijas 3. līgu.