Rīgā 25. un 26. aprīlī norisinājās divu dienu seminārs futbola tiesnesēm, kurā piedalījās desmit futbola tiesneses no dažādiem Latvijas reģioniem - gan meitenes, kuras tikai sāk apgūt futbola tiesneša darbam nepieciešamās zināšanas, prasmes un iemaņas, gan meitenes, kuras sevi kā futbola tiesneses jau ir pierādījušas gan Latvijā, gan dažāda līmeņa starptautisko spēļu apkalpošanā.

Semināra gaitā tika pārbaudītas gan tiesnešu teorētiskās zināšanas un zināšanas par spēles noteikumu interpretāciju, gan arī tiesnešu fiziskā sagatavotība.

Nodarbībās tika apskatītas un analizētas tēmas par tiesnešu gatavošanos spēlēm, tiesnešu sadarbību pirms spēles, tās laikā un pēc spēles, pozīcijas izvēli, tiesneša asistenta darbu un aizmugures situācijām, kā arī veikts video tests un analizēti šajā testā iekļautie spēļu momenti.

Pozitīvā gaisotnē labākās tiesneses dalījās ar jaunajām tiesnesēm savās zināšanās un prasmēs, kā arī bija sagatavojušas prezentācijas par augstākminētajām tēmām. Latvijas Futbola federācija izsaka pateicību visām dalībniecēm par dalību seminārā, pozitīvo atmosfēru un produktīvo darbu, kā arī novēl veiksmi turpmāk, tiesājot dažāda līmeņa spēles.


Latvijas Futbola federācija