"Dali Dali" 3. līgas pirmais posms ir sasniedzis savu kulmināciju. Līdz posma beigām ir palicis nedaudz vairāk nekā mēnesis - jau ir zināms pirmais finālturnīra dalībnieks, bet atlikušās vietas varētu tikt aizpildītas pavisam drīz.

UZZINI VAIRĀK TURNĪRA MĀJASLAPĀ

Centra zonā situācija par iekļūšanu finālturnīrā ir ļoti saspringta. Divas kārtas pirms čempionāta beigām uz vietu labākajā divniekā joprojām pretendē četri klubi - FK "Olaine"/FK "Union", JDFS "Alberts-2", FK PPK/"Betsafe" un FK "Beitar-2". Labākā situācijā šobrīd atrodas JDFS "Alberts-2" futbolisti, kuru kontā ir 32 punkti un divas atlikušās spēles pret tabulas lejasgala komandām SK "Kengaroos" un Rīgas Tehnisko universitāti. Aizvadītajā otrdienā JDFS "Alberts" dublieru komanda varēja arī gandrīz pilnībā atrisināt visus jautājumus, taču piedzīvoja smagu zaudējumu FK "Beitar-2" komandai ar 2:6. Šī "Beitar" otrās komandas uzvara palīdzēja tai palikt cīņā par vietu finālturnīrā.

Tikmēr FK PPK/"Betsafe" komanda ir izcīnījusi divas ļoti svarīgas uzvaras ļoti saspringtās spēlēs pret SK "Kengaroos" (2:1) un "Riga United" (2:0). Līdzīgi kā JDFS "Alberts-2" komandai, FK PPK/"Betsafe" kontā ir 32 punkti un divas atlikušās spēles. Tomēr kalendārs Jurija Žigajeva trenētajai vienībai gan ir nedaudz sarežģītāks – vispirms šo svētdien jātiekas ar čempionāta līdervienību FK "Olaine"/FK "Union", bet 25. septembrī FK PPK/"Betsafe" noslēgs Centra zonas pirmo posmu ar spēli pret Rīgas Tehniskās universitātes komandu.

FK "Olaine"/FK "Union" komanda šobrīd atrodas pirmajā vietā ar 33 punktiem, tādejādi apsteidzot gan JDFS "Alberts-2", gan FK PPK/"Betsafe" par vienu punktu. Tiesa, viņiem ir atlikusi tikai viena spēle - jau pieminētā tikšanās ar FK PPK/"Betsafe". Abām komandām šī būs spēle par vietu finālturnīrā, kurā derēs tikai un vienīgi uzvara.

FK "Beitar-2" komanda arī teorētiski vēl var tikt finālturnīrā. Viņiem ir jāuzvar abas spēles pret čempionāta pastarītēm "Riga United" un Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī jācer uz labvēlīgu iznākumu līderu spēlēs. Var rasties situācija, ka uzreiz vairākām komandām būs vienāds punktu skaits. Tad vispirms būs jāskatās uz savstarpējo spēļu rezultātiem. Nonākot šādā situācijā, "Beitar" izredzes palielināsies, jo viņiem ir labāks savstarpējo spēļu radītājs gan pret FK "Olaine"/FK "Union", gan pret JDFS "Alberts-2" komandām.

JDFS "Alberts-2" uzbrucējs Jānis Pakalns ir uzņēmis lielisku formu, augusta otrajā pusē un septembra sākumā gūstot vēl astoņus vārtus. Viņš ir visas "Dali Dali" 3. līgas labākais vārtu guvējs ar 17 precīziem sitieniem.

Arī Rietumu zonā joprojām turpinās cīņa par divām vakantajām vietām finālturnīrā. Diezgan droši pretī finālturnīram soļo FS "Jelgava-2", kuriem trīs kārtas pirms čempionāta beigām ir 29 punkti un joprojām nevienas zaudētas spēles čempionātā. Izcīnot kaut punktu nākamajā spēlē pret tiešajiem konkurentiem FK "Tukums 2000-3", Jelgavas dublieri garantēs sev iekļūšanu 3. līgas finālturnīrā.

FK "Tukums 2000-3" futbolisti, zaudējot pēdējā spēlē, ir pasliktinājuši savas izredzes. Pēc 11 spēlēm viņu kontā ir 24 punkti, turklāt kalendārs tukumniekiem ir neparocīgs - vispirms ir izbraukums pie pārliecinošās čempionāta līderes FS "Jelgava-2", kur ar zaudējumu tukumnieki riskē ļaut sevi panākt Saldus SS/Brocēnu BJSS komandai, un tieši pret to viņiem ir nākamā spēle. Čempionātu tukumnieki noslēgs Jelgavā ar spēli pret FK "Dobele Allegro", kuri arī saglabā teorētiskas izredzes uz vietu labākajā divniekā.  

Saldus SS/Brocēnu BJSS šobrīd atpaliek no tukumniekiem par trīs punktiem. Arī Saldus komandai čempionāta beigu kalendārs ir pietiekami smags. Šo svētdien viņiem jāuzņem FK "Dobele Allegro" komanda, tad gaida izbraukums uz Tukumu, bet čempionātu viņi noslēgs ar spēli pret Dienvidkurzemes FK.

FK "Dobele Allegro" svētdien nedrīkst zaudēt Saldū, citādi viņi izkritīs no cīņas par vietu labākajā divniekā. Uzvara Saldū FK "Dobele Allegro" puišiem krietni uzlabos izredzes, jo tad viņus gaida spēle ar FK "Iecava", bet oktobra sākumā varētu sekot izšķiroša spēle pret FK "Tukums 2000-3" komandu.

Tukumnieks Ronalds Leja ar 16 vārtu guvumiem ir Rietumu zonas rezultatīvākais spēlētājs un visas 3. līgas otrais labākais snaiperis.

Ziemeļu zonā ir noskaidrojušās sešas komandas, kas cīnīsies par vietu finālturnīrā - "Ogre United", "Futbola Parks Academy"/LSPA, FK "Lielupe", kas to paveica, pateicoties "Futbola Parks Academy"/LSPA 88. minūtē gūtajiem vārtiem pret DSVK "Traktors", FK "Pļaviņas DM", FK "Madona Kvarcs" un FK "Cēsis".

Šeit gan viss vēl ir tikai priekšā, lai gan labāk otro čempionāta posmu ir uzsākušas Austrumu grupas komandas. No Rietumu grupas pēc divām kārtām otrajā posmā punktus ir izcīnījuši tikai "Ogre United" futbolisti, kamēr "Futbola Parks Academy"/LSPA abās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus (1:6 pret FK "Madona Kvarcs" un 0:2 pret FK "Pļaviņas DM") un FK "Lielupe" ar 0:3 atzinusi mājinieku pārākumu Pļaviņās.

"Ogre United" pārliecinoši ar 4:0 pārspēja FK "Cēsis" un diezgan sīvā cīņā ar 2:1 izbraukumā pārspēja FK "Madona Kvarcs" futbolistus, kā rezultātā pašlaik līderos ir "Ogre United" ar 16 punktiem. FK "Pļaviņas DM" seko ar 15 punktiem, taču arī FK "Madona Kvarcs" tālu neatpaliek – viņu kontā šobrīd 12 punkti.

Tikmēr arī otrajā grupā, kur tiek sadalītas pārējās kopvērtējuma vieta, abas Austrumu grupas komandas ir izcīnījušas uzvaras abās spēlēs - FK "Sigulda" ar 4:1 pārspēja gan FK "Alberts", gan DSVK "Traktors", savukārt FK "Valka" vispirms ar 1:0 izbraukumā izcīnīja savu pirmo uzvaru šosezon, pārspējot DSVK "Traktors", un pēc tam ar 2:1 apspēlēja FK "Alberts" futbolistus.

Apvienojoties abām grupām kopā, joprojām rezultatīvākais šīs zonas spēlētājs ir "Ogre United" pārstāvis Regnārs Skujiņš ar astoņiem precīziem sitieniem.

Šo sestdien savā starpā tiksies abu grupu labākās komandas – "Ogre United" un FK "Pļaviņas DM". Tāpat FK "Lielupe" dosies otrajā izbraukumā pēc kārtas, šoreiz mērojot ceļu uz Madonu, savukārt svētdien FK "Cēsis" uzņems "Futbola Parks Academy"/LSPA futbolistus.

Pirmais "Dali Dali" 3. līgas finālturnīra dalībnieks nāk no Austrumu zonas – tie ir FK "Krāslava" futbolisti, kuri noslēdza čempionātu pirmajā vietā ar 22 punktiem. Tikmēr par otro vietu joprojām notiek sīva cīņa.

Neskatoties uz to, ka "Balvi" šobrīd ir vietu augstāk ar 16 punktiem, labākās pozīcijās ir Augšdaugavas NSS, kuriem šobrīd ir 15 punkti un vēl divas spēles, kamēr Balvu komandai ir palicis tikai viens mačs. Balvu futbolistiem šo sestdien jābrauc ciemos pie Rēzeknes NBJSS/FK "Saules Puikas" komandas, kamēr Augšdaugavas NSS vispirms jāuzņem FK "Varakļāni" un nedēļu vēlāk čempionāta pastarīšus Gulbenes BJSS, kuriem kā vienīgajiem visā "Dali Dali" 3. līgas čempionātā joprojām nav neviena izcīnīta punkta.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līderos joprojām atrodas FK "Krāslava" spēlētājs Deniss Molotkovs, kurš 3. līgas pirmo posmu noslēdza ar 11 vārtu guvumiem. Ar astoņiem precīziem sitieniem viņam seko Rēzeknes NBJSS/FK "Saules Puikas" futbolists Vadims Mironovs un "Rēzekne-2" pārstāvis Dainis Žukovs.