Šī gada 30. jūnijā ministrijā notika diskusija, kurā piedalījās ministrijas valsts sekretāra vietnieks – Sporta departamenta direktors Edgars Severs, Valsts izglītības satura centra projekta "Skola 2030" vecākā eksperte Inese Bautre, Rīgas Angļu ģimnāzijas sporta skolotāja Gunta Falka, kā arī LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels un Futbola attīstības departamenta Grassroots futbola attīstības speciālists Norberts Spriņģis. LFF iepazīstināja ar ieceri virzīt izglītības iestādēs "FIFA Football for Schools" programmas realizēšanu. 

Ceturtdien kļuva zināms, ka Ministrija ir atbalstījuši šo iniciatīvu un akceptē programmas ieviešanu izmantošanai sporta stundās Latvijas izglītības iestādēs. Programmas ietvaros būs pieejama bezmaksas digitālā aplikācija latviešu valodā, tiešsaistes mācību platforma, ekipējums skolām un FIFA finansējums programmas īstenošanai. Jāuzsver, ka programma plānota atbilstoši mūsdienu izglītības tendencēm mācīties kompetences un attīstīt ikdienas dzīvē noderīgas prasmes. Plašāk par programmu iespējams lasīt angļu valodā šeit.

Vadims Ļašenko (LFF prezidents): "Mēs esam gandarīti, ka pasaules līmeņa pieeja sporta nodarbībām integrēsies Latvijas skolās. Šīs programmas mērķis ir sniegt ieguldījumu izglītībā, attīstībā un iespēju palielināšanā zēniem un meitenēm. Esmu pārliecināts, ka šī futbola programma atvieglos mācību procesu, integrējot dzīves prasmes, lai veicinātu sociālās pārmaiņas. Gribu pateikt lielu paldies arī Anitai Muižniecei un Edgaram Severam."

Anita Muižniece (Izglītības un zinātnes ministre): "FIFA Football for Schools" programma ir mūsdienīgs risinājums, kas palīdzēs sporta skolotājiem plānot stundu norisi un, izmantojot pasaules līmeņa futbola elementus, sekmēt bērnu un jauniešu interesi par fiziskajām aktivitātēm, tāpēc vēlos pateikties Latvijas Futbola federācijai par iniciatīvu un gatavību adaptēt programmu Latvijai."

Norberts Spriņģis (LFF Grassroots futbola attīstības speciālists): "Mēs esam spēruši lielu soli, lai padarītu sporta izglītības procesu Latvijas skolās interesantāku, pievēršot uzmanību ne tikai futbolam kā tādam, bet sasaistot to ar dzīves prasmēm, piemēram, personiskā izpratne, attiecības, dzīve mūsdienu pasaulē, veselība un labklājība."

Programma paredz īpašu aplikāciju pedagogiem latviešu valodā, kur būs atrodamas 60 nodarbības ar futbola un dzīves prasmju saturu, pa 20 nodarbībām trīs vecuma grupās. Tāpat, būs atbalsts no programmas mācību platformas īpašā mājaslapā, kas sniegs mācību satura idejas pedagogiem, kā arī futbola ekipējuma atbalsts.

Līdz gada beigām tiks izziņota detalizētāka informācija par šīs programmas īstenošanu izglītības iestādēs. Ikviena izglītības iestāde, kura atbilst augstākminētajiem vecumiem, varēs pieteikties šai programmai.